Hava Durumu

Öğretmenlerin yüzde 70'i...

Eğitim-İş sendikasının 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı "gelir" araştırmasına göre, öğretmenlerin yüzde 70'e yakını mesleği bırakmayı düşünüyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öğretmenlerin yüzde 70'i...
"Öğretmenlerin yüzde 69'u daha çok para kazanacağı bir iş bulduğunda mesleği bırakabileceğini söylüyor." Bu tespit,Eğitim-İş sendikasının 38 ilde bin 165 öğretmenle yüz yüzde görüşerek yaptığı araştırmasına ait.

Gelirlerine ilişkin görüşlerin araştırıldığı ankete katılan öğretmenlerin yüzde 73'ü gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle mesleğine motive olamadığını belirtti.

Araştırmaya göre, öğretmenlerin yüzde 61'i de gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle psikolojik sorunlar yaşıyor.

Yaptıkları araştırmaya ilişkin bilgiler veren Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, şu bilgileri verdi: "Araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 77'sinin hiçbir sendikaya üye olmadığı, sadece yüzde 23'ünün bir sendikaya üye olduğu tespit edilmiştir. Araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 73'ü gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle mesleğine motive olamadığını, yüzde 61'i gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığını, yüzde 69'u ise daha çok para kazanacağı bir iş imkanı olursa öğretmenliği bırakacağını belirtmiştir." Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaratacak uygulamalara son verilmesini isteyen Demir, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması yönündeki söylem ve uygulamalara son verilmesi talebinde bulundu.

Demir, yaşanılan bütün sorunlara rağmen bütün öğretmenlerin, eğitim ve bilim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladığını belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.