Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun mitinginde halka hitap ediyor: OHAL'i süre bitince kaldıracağız. Askerimiz şu anda Münbiç'te devriye görevine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2018 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2018 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Menbiç'e ilişkin açıklama yaptı: "Münbiç'ten terör örgütleri çıkacak dedik, başladı çıkmaya. Devriye gezmeyi olayı başlayacak dedik o da başladı."

Muhalefete seslenen Erdoğan, "Beş gün kaldı, beş gün sonra benim milletim sizin defterinizi dürecek. 24 Haziran'da Cumhur İttifakı'na verilen her oy, darbe ve kriz üreticisi eski Türkiye sisteminin tabutuna çakılmış son çivi olacaktır" ifadesini kullandı.

Çarşamba ve Perşembe iki önemli televizyon programına katılacağını söyleyen Erdoğan, "Buralarda yeni yönetim sistemini açıklayacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Sahnede şov yapmanın değil icraat yapmanın, hizmet üretmenin, ülkemize ve şehirlerimize eserler kazandırmanın peşinde koştuk." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD'nin ortak Münbiç kararı doğrultusunda, Münbiç'te devriye gezme olayının başladığını açıkladı. Erdoğan, Kandil'deki terör operasyonlarına ilişkin, "Bölücü terör örgütüne tek kelime laf etmeyenler hazımsızlık duysa da Kandil'deki terör bataklığını kurutmak için operasyonlarımız sürüyor." diye konuştu.

1,3 MİLYON KİŞİ YENİKAPI'YI DOLDURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Dün İstanbul'da acayip bir sağnak vardı, bu sağanağa rağmen hiç dinlemediler geldiler. 1,3 milyon kişi Yenikapı'yı doldurdu. Siyasetimize yalanı bulaştırmadık. Üç beş oy uğruna bölücü terör örgütünün siyasi uzantısına yoldaşlık yapmadık.

Senin ne işin var Edirne'de, bu adam 7 Haziran seçimlerinde dökülün sokağa diyip 53 Kürt kardeşimizin ölümüne sebep olan kişi değil mi? 15 yaşındaki Yasin Börü kardeşimin ölümüne sebep olan kişi değil mi? Bu parti başka aday bulamadı mı?

Samsun'a yeni eseri kazandırıyoruz. New York, Londra gibi şehirlerde gördüğümüz yerler gibi Samsun eski stadını millet bahçesine dönüştürüyoruz. Çoluk, çocuk hep beraber buraya gideceksiniz, pikniğinizi orada yapacaksınız. Bir entegre devlet hastanesi yapıyoruz.

SEN DAHA BAŞLAMADAN BİTTİN

Bugüne kadar sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olaylarının üzerine gittik. Ne hastalarımıza kötü davranılmasına, ne de çalışanlarımıza şiddet uygulanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Samsun'a bir şehir hastanesi yakışık dedik. Bakıyorsunuz muhalefet bundan da rahatsız.

Utanmadan sıkınmadan benim için yorgun diyor. Bay Muharrem hayatımın 16 yılı futbolla geçti. 40 yıl siyasette tecrübem var. Şu topluluğu gördüğümüzde aldığımız sinerji bizi yormaz.

Sen daha başlamadan bittin bittin. Niye? Senin yalandan başka sermayen yok ki. Sen iftiralara tek tek cevap vermeye değmezsin, seçime 5 gün kaldı.

OHAL'İ SÜRE BİTTİĞİNDE KALDIRACAĞIZ

Neymiş OHAL'i kaldıracakmış, biz iktidara gelince OHAL'i kaldırdık. Terörle mücadele çerçevesinde süresi bitince biz OHAL'i zaten kaldıracağız. OHAL'in sanayiye, eğitime bir zararı var mı? Neden rahatsız oluyorsun? Benim dışımdaki adaylardan terörle mücadeleyle ilgili bir şey duydunuz mu? Şuan itibari ile Afrin'de 4600'ü aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Şuanda Kandil'e operasyonlar devam ediyor. İlk operasyonda 20 uçak kaldırdık ikinci operasyonda bunların dağ kadrosunu vurduk.

MÜNBİÇ'TE ŞU ANDA DEVRİYE GEZME OLAYI BAŞLADI

Şuan biz öyle bir mücadele veriyoruz ki CHP'ye de HDP'ye de sesleniyorum. Biz şuanda milletimizin beka mücadelesi için çalışıyoruz. Biz diyoruz ki er veya geç bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Biz icazeti milletimizden aldık. Münbiç'te şu anda devriye gezme olayı başladı. Biz 81 milyonun tamamının refah düzeyini yükseltmeye çalıştık. Biz icraattan bahsediyoruz bunlar neyden bahsediyor? Samsunlu çiftçilerimize toplamda 2 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik.

SABAH KALKARLAR YALAN, AKŞAM KALKARLAR YALAN

Çıkıp diyor ki çiftçiye destek verilmiyor. Sabah kalkarlar yalan, akşam kalkarlar yalan. Samsun'da bir teknokent 2 AR-GE merkezi kurduk. Samsun, 24 Haziran'da tercihimizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Samsun vakit birlik vakti diyor muyuz? Hanımlar size inanıyorum, güveniyorum. 24 Haziran'a kadar gece gündüz çalışıyor muyuz? Gençler 24 Haziran'a kadar tüm gençlerimize AK Parti'yi anlatıyor muyuz?

BİR DE BUNUN ŞAİR YÖNÜ VARMIŞ

Milletimiz kısa sürede Bay Muharrem'in kodlarını çözdü. Genel Başkanı ile birlikte Anayasa Mahkemesine giderek MHP ile birlikte yaptığımız kanunun iptalini istediler. ABD'den telefon gelmeden, Edirne'den icazet almadan tek kelime edemedi. Belki yüzü kızarır diye eski kirli defterlerini açmaya devam edeceğiz. Taktığı maskeyi göreceksiniz. Bir de bunun şair yönü varmış ben buradan okumayacağım bunları siz zaten göreceksiniz. Biz 15 Temmuz'da milletimize çağrı yaptık herkes havalimanına geldi, korkaklar zafer anıtı dikemezler.

HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIZ

Ülkemizin sendelemesini bekleyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacağız. Açık söylüyorum dönem rehavete kapılma değil irademize sahip çıkma dönemidir. Herşeyin kazası olur sandığın kazasın olmaz. Ahların, vahların kimseye faydası olmaz. 24 Haziran seçimlerine kadar herkesten gayret bekliyorum. Özellikle kadınlardan ve gençlerden ayrı bir gayret bekliyorum.

YENİ YÖNETİM SİSTEMİNİ AÇIKLAYACAĞIM

Buradan Ordu'ya gidiyorum, akşam ilginç bir çekim yapacağım. İnşallah Çarşamba ve Perşembe iki önemli programımı var televizyonda. Savunma sanayi bu akşam. Ama dediğim gibi Çarşamba Perşembe bu çekimler de anonsunu yapacağız. Buralarda yeni yönetim sistemini açıklayacağım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.