Hava Durumu

Oktay Vural neden istifa ettiğini açıkladı

MHP Grup Başkanvekilliği görevinden dün istifa eden Oktay Vural, "MHP'nin geleceği kaotik bir sürece sokulamaz. MHP'de yenilenmeye ve silkinmeye ihtiyaç var. Dedikodu mekanizmaları bizi kopuşa sürüklüyor" açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Oktay Vural neden istifa ettiğini açıkladı
MHP'de sürpriz bir şekilde grup başkanvekilliği görevinden istifa eden İzmir Milletvekili Oktay Vural, yazılı bir açıklamayla istifasının nedenlerini anlattı.

Vural açıklamada, MHP'nin iç bünyesinde yaşadığı süreç ve tartışmaların önemli tahribat yarattığını, bu tahribatın asıl hedefinin MHP olduğunu belirtti.

"Bu sürecin bir karara vardırılmasının yolunun hukuk labirentlerinin kısır tartışmalarında değil, mensuplarımızın gönlünde ve iradesinde aranmış olması gerektiği açıktır" ifadesini kullanan Oktay Vural, şöyle devam etti:

"Şüphesiz bu süreçte demokratik yetkilerini kullanan, kullanmak isteyen veya kullanmayan, her seviyedeki saygıdeğer mensuplarımıza kadar uzayan bizim dışımızdaki unsur, mahfil ve yapıların da dahil olduğu ve tetiklediği üslup, dedikodu mekanizmaları, ülküdaşlık hukukumuzu derinden incitmekte ve hatta kopartmaya doğru sürüklemektedir." 

Bu süreçle ilgili endişelerini daha önce kamuoyu ile paylaştığını anımsatan Vural, şunları kaydetti:

"Partimizin kurultay süreçlerinin ne tarafında yer alırsa almış olsun MHP'nin her mensubu muhteremdir, saygıdeğerdir ve dava arkadaşımdır. 'Anlamazsa yakınım uzağım, anlarsa uzağım yakınım olur' özdeyişinden hareketle ülkücü ve milliyetçi hareket içinde yer alan dava arkadaşlarımızı anlamamız gerekmektedir. Netice itibarıyla politik mücadeleden kayarak suçlamalarla, dedikodularla ortaya çıkan olumsuz tablonun vicdani ve ahlaki icabı olarak partililerimizi derinden yaralayacak, bizi bizden uzaklaştıracak vahim gelişmelerin üzüntüsünü daha fazla yaşamak istememiz mümkün değildir. Gönüller kırmaya değil, gönüller yapmaya odaklanılmalıdır. MHP'nin hali ve geleceği kaotik bir sürece sokulamaz. Bunun içinde aklıselim ve sorumluluk ahlakıyla gereğini yapmamız gerekmektedir."

MHP'nin güçlü olmasına en çok ihtiyacın duyulduğu bir dönemde bulunulduğunu vurgulayan Vural, "MHP'de bir yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır. Önümüzdeki süreçte buna yönelik düşüncelerimi, tutumumu ve kararımı kamuoyuyla paylaşacağım. Bu süreç boyunca görüşlerimi ifade etme ve katkı sağlama gayret ve arayışlarımı bu safhada herhangi bir şahsi ikbal beklentisi veya makam, mevki ilişkisi içinde olmaksızın ortaya koymam vicdani bir sorumluluk halini almıştır" ifadesini kullandı.

Oktay Vural, şu görüşlerini paylaştı:

"Bu itibarla 2007 yılından bu yana şerefle sürdürmekte olduğum ve son olarak, 17 Kasım 2015 tarihinde tekrar seçilmiş olduğum, MHP Grup Başkanvekilliği görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Bu görevin yüklediği sorumlulukları ve temsil görevini yerine getirirken aziz milletimizin, milliyetçi, ülkücü hareketin, kutlu davamızın, partililerimizin, partimizin, makamın ve uhdemdeki görevin onur ve haysiyeti, partimizin belirlediği görüş, düşünce, politika ve tutumları, aziz milletimizin değer, menfaat ve ihtiyaçları her zaman için vazgeçilmez rehberim olmuştur. Partim adına şahsıma bu görevi yürütme fırsatını tevdi eden sayın Genel Başkanıma ve görevi yürütmeme güven duyan milletvekili arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.