Hava Durumu

Okullara 'hatim indirme' talimatı

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarında 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı’nda adı altında etkinlik yapılması yönünde karar aldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 06:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 06:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Okullara 'hatim indirme' talimatı
Bu faaliyetler arasında imam hatip okullarındaki öğrencilerin hatim indirmesi de yer alıyordu. Ancak iddiaya göre İstanbul Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Fehmi Ergen, ilçedeki tüm okulların hatim indirmesi talimatını verdi. WhatsApp’tan okul müdürlerine gönderilen mesajda imam hatip ortaokulların en az 5, Anadolu imam hatip liselerin en az 10’ar ilçedeki diğer okulların en az bir hatim indirmesi istendi. İndirilen hatimlerim sayılarının 16 Aralık Cuma gününe kadar paylaşılması ve müdürlerce takip edilmesi istendi. 

‘VELİLERE YÖNELİK’

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen şu bilgileri verdi: “15 Temmuz Şehitleri Anma programının içeriğinde imam hatipteki çocuklarımızın, annelerinin, babalarının okuduğu hatimler var. 110 dakikalık bir program bu. Çocuklardan hatim istenmez. Velilere yönelik bu.” 

OKUL MÜDÜRLERİNE GÖNDERİLEN MESAJ

"Kıymetli müdürlerim, 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı münasebetiyle tüm okullarımızda şehitlerimiz için hatim indirilmesi gerekmektedir. Konunun personel ve öğrencilerimize duyurulması, her okulun en az bir hatim indirmesi, imam hatip ortaokullarımızın en az beş, Anadolu İmam Hatip Liselerimizin en az 10’ar hatim indirmesi, indirilen hatim sayılarının 16 Aralık’a kadar buradan paylaşılması rica olunur.  Not: Daha fazla hatim indirilebilir."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.