Hava Durumu

Okullarda kayıt parası devri sona erdi

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Kayıt-kabul ve diploma dönemlerinde gönüllü-gönülsüz bağış kabul edilmeyecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2013 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2013 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Okullarda kayıt parası devri sona erdi

Bakan Avcı, eğitim muhabirleriyle makamında yaptığı görüşmede, dün Yozgat'ta yaptığı açıklamaların bağlamından kopartılarak yanlış, eksik veya yanıltıcı bir şekilde yansıtıldığını ifade etti.

Yerköy'de Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile yaptığı görüşmede, Ticaret Borsası Başkanının torunun okulunda lavabo olmadığından şikayet ettiğini anlatan Avcı, kendisinin de bu tür eksiklikleri gidermenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluğunda olduğunu ama STK'ların da katkıda bulunmasının yarar kazandıracağını söylediğini belirtti.

Avcı, bu tür eksikliklerin, sorunların, mahallede daha kolay görüldüğünü, mahallinde çözümü için STK'ların da gerekli özeni göstermesinin kendilerini memnun edeceğini belirttiklerini dile getirerek, Ticaret Odası Başkanının da toplantı sonrası kendisine teşekkür ettiğini ve mesajı aldıklarını söylediğini bildirdi.

Bu bağlamda hayırseverlerin, STK'ların ve hali vakti yerinde olan velilerin okullara, eğitim kurumlarına katkıda bulunmalarını teşvik anlamında sözler söylediğini aktaran Avcı, her okul açılışında bunları söylediklerine dikkati çekti.

Bazı kuruluşlar veya hayırseverlerin okul yaptırmaya gücünün yetmeyeceğini, Sağlık Bakanlığı'nın hastanelere oda yapımı bağışı alması gibi sınıflara yönelik katkılarda bulunabileceğini de söylediğini anlatan Avcı, bunun bazı gazetelerde yanıltıcı bir biçimde yansıtıldığına dikkati çekti.

Avcı, kayıt parasına ilişkin sözlerinin MEB'in bugüne kadarki uygulamalarından geri dönüş, bir sapma gibi yansıtıldığını, Bakanlığın net görüşünü bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istediğini söyledi.

Bakan Avcı, Okul Aile Birliği Yönetmeliği, ilgili genelge ve valiliklere gönderilen yazıların halen yürürlükte olduğunu, yönetmeliklerin bu konuda açık ve bunların halen geçerli olduğunu ifade etti.

HİÇBİR BAŞLIK ALTINDA AİDAT VE BAĞIŞ ALINMAYACAK

Yönetmelik hükümleri dışında aidat bağış gibi para talep edilemeyeceğini dile getiren Avcı, "Kayıt kabul dönemlerinde ve diploma verilirken kesinlikle 'gönüllülük' adı altında bile velilerden bağış, aidat talep edilmeyecek. Bu yönetmelik yürürlüktedir. Herhangi bir ad altında okul aile birlikleri velileri düzenli aidat ödeme gibi icbar edici kararlar alamayacaklardır" dedi.

"Okullar açıldığında, kayıt kabul dönemlerinde velilerden hiçbir başlık altında, aidat, bağış alınmayacak" diyen Avcı, diploma verilirken de herhangi bir harç, bağış, aidat talebinde bulunulmayacağını bildirdi.

KAYIT KABUL DÖNEMİNDE VE DİPLOMA VERİLİRKEN BAĞIŞA İZİN VERİLMEYECEK

Onun dışında STK'ların, hayırseverlerin, hali vakti yerinde olan velilerin eğitim kurumlarına okullara yapacakları bağışları memnuniyetle karşılayacaklarını ve teşvik ettiklerini söyleyen Avcı, "Kayıt kabul dönemlerinde ve diploma verilirken bu tür uygulamalara asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda Bakanlığımızın daha önce gönderdiği genelgeler aynen geçerlidir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.