Hava Durumu

Olan var olmayan var

Ligimizde 3 haftayı geride bırakırken santrforların takımlarına yaptıkları katkılar puan tablosunun şeklini belirledi. Transfer dönemini doğru ve yanlış geçiren ekiplerin yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığı ligimizde işte geçtiğimiz haftadan geride kalanlar...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2018 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2018 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Olan var olmayan var

Haber I Samet ZİNCİROĞULLARI I

Spor Toto Süper Lig'de 3. haftayı geride bıraktığımız şu günlerde takımların da yavaş yavaş potansiyellerini ve sezon genelinde elindeki kadrolarıyla neler yapabileceklerini görmeye başladık. Bu 3 haftada dikkat çekici en keskin nokta 'golcü' farkı. Şu ana kadar oynanan karşılaşmalarda bir kez daha gördük ki bizim ligimizde net bir santrforu olan takım sahada ve dolayısıyla hücum bölgesinde fark yaratıyor.

Bu hafta Antalyaspor'un sürpriz Beşiktaş galibiyetindeki mimarı Souleymana Doukara, Kasımpaşa'nın hücumcusu Mbaye Diagne takımlarının sahadan 3 puanla ayrılmasında önemli faktör oldu ve Süper Lig'in değişmeyen gerçeğini de gözler önüne serdi; Kalıplı ve ayağı düzgün santrforların mutlaka faydalı olması. Yani futbolseverlerin anlayacağı dilde "Fernandao tipi santrfor".

Bursaspor uzun yıllardır böyle bir santrfor bulmanın peşinde. Mesela geçtiğimiz sezonun devre arasında Karabük'ten Seleznyov'u alan Akhisarspor bunun meyvesi olarak Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Ligde ilk 3 hafta sonrası santrforu olan takım üst sıralara tırmanırken, santrfor bulamayan takımlar son sıralarda yer alıyor. Bunun sebebi de ileri uçtaki futbolcunun "şimdilik idare edelim sonra bir golcü alırız" düşüncesinin kesinlikle geçerli olmadığı bir mevki olması. Transferin kapanmasına 2 gün kala takımların yapacağı veya yapamayacağı santrfor hamleleri golcüsü "olan" ve "olmayan" ekipler arasında puan tablosuna etki edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.