Hava Durumu

Ölenlerin yakınlarına maaş bağlanacak

İçişleri Bakanı Güler, Reyhanlı'daki saldırılarda yaralananlara tazminat ödeneceğini, hayatını kaybedenlerin yakınlarına da maaş bağlanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2013 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2013 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ölenlerin yakınlarına maaş bağlanacak

İçişleri Bakanı Muammer Güler, TBMM Genel Kurulu'na Reyhanlı'daki bombalı saldırılar konusunda bilgi verirken, Reyhanlı'daki terör eylemi, Türkiye'nin istikrarına karşı yapılan bir eylemdir. Ülke olarak sorunlarımızı çözme iradesini ortaya koyduğumuz bu dönemde, eylemin zamanlaması da oldukça manidardır'' dedi.

Bu eylemin, Türkiye'deki gelişmeler ve Türkiye'nin bölgedeki duruşuyla birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirten Güler, "Türkiye'yi, Suriye'deki kanlı bataklığın içine çekme yönündeki her türlü provokasyon karşısında son derece dikkatli, hassas ve soğukkanlı olmak
zorundayız'' diye konuştu.

Güler, olayın Suriyeli muhalifler ya da sığınmacılarla ilgisi olmadığına işaret etti. Ellerindeki bilgi ve ifadeler doğrultusunda menfur terör olayının faillerini bildiklerini dile getiren Güler failleri en kısa sürede yakalayacaklarını ifade etti.

Tazminat ödenecek

Reyhanlı'daki saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla sakatlanan ve yaralanan
vatandaşlara tazminat ödeneceğini bildiren Güler, şöyle konuştu: ''Çalışmalar tamamlandıktan sonra vatandaşlarımızın her türlü maddi zararları, en kısa sürede ve tümüyle karşılanacaktır. Yaralılarının tedavi giderleri ile evleri, işyerleri, araçlarıyla ilgili zararları da bütünüyle karşılanacaktır. Başbakanlık tarafından acil ihtiyaçların karşılanması için 1,5 milyon lira Hatay Valiliği emrine  gönderilmiştir. Bununla acil ihtiyaçlar için gönderilmiştir, diğer zararlar bunun dışındadır. Ayrıca, hayatını kaybedenlerin yakınları ile sakatlanan ve yaralanan vatandaşlarımıza tazminat ödenecektir, yaşamını yitirenlerin mirasçılarına maaş bağlanacaktır. Zarara uğrayan esnafımızın sigorta ve vergi ödemelerinin ertelenmesi için Başbakanlığımızca gerekli talimat verilmiştir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki devletimiz her türlü zararı karşılamaya muktedirdir ve bunu da en kısa zamanda gerçekleştirecektir.''

Ses getirici eylem ihbarı...

Güler, 8 Mayıs 2013'te Hatay Emniyet Müdürlüğü'nden ''ses getirici bombalı eylem yapılacağı'' ihbarının alındığını belirterek, bunun üzerine 9 Mayıs'ta güvenlik birimlerine gereği için talimat verildiğini ve tüm ilgili kurumların bilgilendirildiğini söyledi. Güler, ''Alınan istihbari bilgiler, doğrudan Reyhanlı ilçesine yönelik tehdidi işaret etmemekte, bölgenin ve yurdun bazı yerlerine yönelik eylem hazırlıklarını kapsamaktadır. Bu nedenle de Hatay ili ile birlikte birçok yerde önleyici tedbirler aldırılmıştır ama trafiğe hiçbir şekilde çıkmayan, depoda korunan araçların kısa sürede olay yerine getirilerek gerçekleştirildiğini anlaşılmıştır'' diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.