Hava Durumu

Olmadı Timsah

Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, 2-0 geriye düştüğü maçta Bursaspor'u Ndiaye, Diagne (pen) ve Feghouli'nin golleriyle 3-2 mağlup etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2019 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2019 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Olmadı Timsah

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Bursaspor ile şampiyonluk yarışındaki Galatasaray karşılaştı. Maça Bursaspor çok hızlı başladı. 11'de kritik pozisyonda Onur'dan önce topa müdahale eden Muslera, 14. dakikada ise Aytaç'ın şutunda golü önledi.

Maçın 15. dakikasında ise Yusuf Erdoğan sağ kanattan ceza sahasına girerek Sakho'yu gördü, Senegalli yıldız topu ağlara göndererek Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi. 39'da Belhanda'nın ortasında Luyindama'nın kafa vuruşu üstten auta gitti. 3 dakika sonra ise Lima'nın pasında Saivet muhteşem bir golle skoru 2-0'a getirdi. Farkı azaltmak için yüklenen Galatasaray'da dakikalar 45+3'ü gösterdiğinde Mariano'nun ortasında Ndiaye kafayla golü atarak takımını devreye 2-1'lik skorla götürdü.

Galatasaray, ikinci yarıya hızlı başladı. 48'de Ndiaye'nin vuruşu dışarı giderken, 53. dakikada Belhanda yerde kaldı. Galatasaray cephesi penaltı beklerken, hakem Suat Arslanboğa önce 'devam' dedi. Ardından VAR hakemlerinin uyarısı sonrası pozisyonu inceleyen Arslanboğa, kararını değiştirerek penaltı verdi.

Topun başına geçen Diagne, skoru 2-2'ye getiren isim oldu. 61'de Onyekuru'nun yakın mesafeden plasesi auta giderken, 2 dakika sonra Feghouli müthiş bir vuruşla Galatasaray'ı 2-0 geriden geldiği maçta 3-2 öne geçirdi.

82'de Onyekuru'nun topu ağlara gönderen vuruşu ofsayta takılırken maçta başka gol olmadı ve Galatasaray mücadeleden 3-2'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 52'ye yükselterek lider Başakşehir'le puan farkını 6'ya indirdi. Bursaspor ise 28 puanda kaldı.

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI

İLK YARI

1- Müsabakaya Bursaspor başlıyor.

2- Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Aytaç Kara ortasını penaltı noktasının sol tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Aurelien Chedjou kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

3- Orta alandan gelişen atakta Younes Belhanda havadan pasını savunma arkasına kaçan Henry Onyekuru'ya gönderiyor ancak kaleci Okan Koçuk çıkıyor ve topa rakibinden önce sahip oluyor.

7- Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Yusuf Erdoğan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılamayı başarıyor.

9- Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Younes Belhanda ortasını penaltı noktasına doğru göndermek istiyor ancak savunma meşin yuvarlağı karşılıyor.

12- Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

14- Bursaspor Aytaç Kara'yla mutlak bir golden yararlanamıyor.

15- Bursaspor, Diafra Sakho ile öne geçiyor! Sağ kanattan topla birlikte hareketlenen Yusuf Erdoğan ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inerek topu ön direğe doğru çeviriyor. Savunmada Christian Luyindama'dan seken top altıpas içerisinde Diafra Sakho'nun önüne düşüyor. Diafra Sakho kayarak vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturuyor.

18- Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Younes Belhanda ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak kafalardan seken top son olarak savunmanın kontrolüne geçiyor.

21- Sofiane Feghouli sağ kanatta topla buluşuyor ve ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu bölgede bulunan Emre Taşdemir kafa ile pasını altıpas alanına indirmek istiyor ancak meşin yuvarlak kaleci Okan Koçuk'da kalıyor.

27- Sarı kırmızılılar kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

33- Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Younes Belhanda ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

36- Topla birlikte sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Diafra Sakho ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kaleci Fernando Muslera'nın üzerine gidiyor.

38- Bursaspor cephesinde zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Onur Atasayar oyundan alınırken yerine Allano Lima oyuna dahil oluyor.

38- Sağ kanatta topla birlikte hızlanan Mariano Filho rakibi Allano Lima tarafından formasından çekilerek durduruluyor ve pozisyon sonrasında oyuna yeni giren oyuncu sarı kart ile cezalandırılıyor.

39- Sarı kart pozisyonu sonrasında sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Younes Belhanda ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Christian Luyindama kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak az farkla kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

42- Bursaspor, Henri Saivet ile farkı ikiye çıkartıyor! Sağ kanatta topla birlikte hızla çıkan Yusuf Erdoğan sol kanada doğru uzun oynuyor. Topu kontrol eden Allano Lima sol çaprazdan ceza sahasına sokuluyor ve pasını ceza yayı içerisine yönelen Henri Saivet'ye gönderiyor. Henri Saivet gelişine sert vuruyor ve meşin yuvarlağı sol üst köşeden filelerle buluşturuyor.

44- Christian Luyindama rakibi Allano Lima'ya yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

45- Galatasaray, Badou Ndiaye ile durumu 2-1'e getiriyor

45- Hakem Suat Arslanboğa ilk yarının son düdüğünü çalıyor.

İKİNCİ YARI

46- İkinci yarı Galatasaray'ın topa vuruşuyla başlıyor.

46- Sarı kırmızılılarda Badou Ndiaye rakibi Yusuf Erdoğan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

48- Sağ kanattan gelişen atakta Sofiane Feghouli son çizgiye inerek ortasını altıpas sağ çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Badou Ndiaye bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

51- Galatasaray'da Marcao rakibi Abdullahi Shehu'nın kafasına ayağı ile müdahale ettiği gerekçesi ile sarı kart görüyor.

54- Bursaspor'da Aytaç Kara'nın rakibi Younes Belhanda'ya yaptığı müdahaleyi VAR'a danışarak inceleyen hakem Suat Arslanboğa'nın kararı PENALTI!

55- Mbaye Diagne topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor. Skor şimdi 2-2.

59- Galatasaray'da Emre Taşdemir rakibi Yusuf Erdoğan'a yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

63- Galatasaray, Sofiane Feghouli ile öne geçiyor! Emre Taşdemir'in ara pası ile sol kanatta topla buluşan Henry Onyekuru son çizgiye inmeden pasını ceza yayı içerisine doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Sofiane Feghouli sol ayağı ile gelişine vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı kalenin sağ tarafından filelerle buluşturuyor.

66- Konuk ekip kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

68- Younes Belhanda'nın ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Henry Onyekuru yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

69- Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Yusuf Erdoğan sol ayağı ile güzel bir vuruş çıkarıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen sol tarafından dışarı gidiyor.

72- Yusuf Erdoğan'ın ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Diafra Sakho bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

73- Sarı kırmızılılarda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emre Taşdemir oyundan alınırken yerine Martin Linnes oyuna dahil oluyor.

74- Yusuf Erdoğan ceza yayı sol çaprazından doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

78- Sarı kırmızılılarda ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mbaye Diagne oyundan alınırken yerine Selçuk İnan oyuna dahil oluyor.

78- Yeşil beyazlılarda ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Stephane Badji oyundan alınırken yerine Umut Nayir oyuna dahil oluyor.

81- Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Younes Belhanda ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak kaleci Okan Koçuk çıkıyor ve topa sahip oluyor.

82- Martin Linnes'in ara pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Henry Onyekuru ceza sahasına giriyor ve vuruşunu yaparak topu filelere gönderiyor. Pozisyon sonrasında yan hakemin bayrağı golcü oyuncu için kalkıyor ve filelere giden bu top gol olarak değer kazanmıyor.

82- Ofsayt pozisyonu sonrasında formasını çıkaran Henry Onyekuru sarı kart ile cezalandırılıyor.

85- Yeşil beyazlılarda son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yusuf Erdoğan oyundan alınırken yerine Kubilay Kanatsızkuş oyuna dahil oluyor.

87- Sağ kanatta topla buluşan Abdullahi Shehu ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılamayı başarıyor.

89- Sarı kırmızılılarda son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Henry Onyekuru oyundan alınırken yerine Sinan Gümüş oyuna dahil oluyor.

90- Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın sonuna en az 6 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

90- Maçın son düdüğü çalıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.