Hava Durumu

Ölmeden önce kocasına eş arıyor

Batman'da ölümcül hastalığa yakalanan genç kadın, büyük bir fedakârlık göstererek, ölmeden önce çocuklarına ve kocasına bakabilecek iyi bir üvey anne arıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2013 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2013 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ölmeden önce kocasına eş arıyor

Star gazetesinden Yusuf Uyanık'ın haberine göre Batman’da son yılların en büyük dramı yaşanıyor. Yakalandığı amansız hastalıkların kendisini gün gün erittiğini ifade eden 34 yaşındaki 4 çocuk annesi Kıymet Nilüfer, beynindeki tümör ve epilepsi hastalığı nedeniyle hayatından endişe ettiğini söyledi.
 
Anne Nilüfer, “Hayattaki en değerli varlığım olan çocuklarımın geleceği için onlara iyi annelik yapabilecek birini arıyorum” dedi.
 
Petrolkent Mahallesi 2814 Sokak No 6’da ikamet eden Nilüfer ailesinin dramı yürekleri sızlatan cinsten. Yıllardır beyninde tümör ile yaşayan genç kadın, epilepsi hastalığına da yakalandı.
 
TEDAVİ YARIM KALDI
 
Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde üç ayda bir tedavi görmesi gereken genç kadın, maddi durumlarının iyi olmadığı gerekçesiyle tedavisini yarım bıraktığını belirtti.
Hastalığının her geçen gün ilerlediğini kaydeden anne Kıymet Nilüfer, “Eşim inşaatlarda çalışıyor, kazandığı para ancak karnımızı doyuruyor. Tedavim için Hacettepe’ye gitmem gerekiyor. Bütçemizin kısıtlı olması nedeniyle gidemiyorum. Bu nedenle yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyorum” ifadesini kullandı.
 
‘AĞRILAR DAYANILMAZ’
 
Beynindeki tümör nedeniyle dayanılmaz ağrılar çektiğini ifade eden anne Nilüfer, “Beynimdeki tümör nedeniyle biri açık olmak üzere dört defa ameliyat geçirdim. Ankara’da üç ayda bir tedavi olmam gerekiyordu. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle üç defa gidebildim. Tümörün haricinde epilepsi hastalığına da yakalandım. Geçirdiğim ameliyatlar sırasında sinir damarlarımın da zedelendiği söylendi. Kullandığım ilaçlarımda ağrılarımı dindirmiyor. Tarifi olamayan ağrılar yüzünden düştüğüm durumu kimseye anlatamam. Allah böyle bir hastalığı düşmanıma vermesin” diye konuştu.
 
‘ÖLDÜĞÜMÜ ZANNEDİYORLAR’

 
Uyuduğu zamanlarda çocuklarının başucuna gelip, yaşayıp yaşamadığını kontrol ettiklerini kaydeden anne Nilüfer, “Yaşları 7 ile 14 arasında 4 çocuğum var. Beynimdeki tümör nedeniyle başlayan ağrılarımı gören çocuklarım oldukça üzülüyor. Bazı zamanlar ağrılarım nedeniyle uzanıyorum. Çocuklarım kulaklarını ağzımın önüne verip nefes alıp almadığımı kontrol ediyorlar. Öldüğümü zannediyorlar. Böyle bir acının tarifi yapılmaz. Çocuklarım hayattaki en değerli varlıklarımdır. Onların bu duruma şahit olması beni çok üzüyor” dedi.
 
‘İYİ BİR ANNE ARIYORUM’
 
Son zamanlarda ağrılarının git gide çoğaldığını belirten anne Kıymet Nilüfer, “Çocuklarıma iyi bakamıyorum, ilgilenemiyorum. Her geçen gün ağrılarım artıyor. Bu nedenle çocuklarımı iyi annelik yapabilecek birine emanet etmeyi düşünüyorum. Güvenebileceğim bir insan arayışı içerisindeyim. Bunu kendi ellerimle yapacağım. Çünkü hayatımdan endişe ediyorum” diye konuştu.
 
‘EŞİM ÇOK FEDAKÂR’
 
Yakalandığı hastalıktan bu yana eşinin kendisine çok destek olduğunu dile getiren Kıymet Nilüfer, 15 yıllık eşinin kendisi için büyük fedakârlık yaptığını ifade etti.

Eşinin asgari ücret ile çalıştığını söyleyen anne Nilüfer, “Kocamın neyi varsa tedavim için harcadı. Ama artık tedaviye harcayacak paramız kalmadı. Eşim inşaatlarda çalışıyor. Kazandığı para ile ancak çocuklarımızın masraflarını ve karnımızı doyuruyoruz. Eşim elinden gelenin en iyisini yapıyor. Çoğu zamanda çaresiz kalıyor. Asgari ücret ile 6 nüfus zar zor geçiniyoruz” dedi.
 
‘OTURDUĞUM EV SAĞLIKSIZ’
 
Oturdukları evin kendilerine ait olmadığını söyleyen anne Nilüfer, evlerinin çok rutubetli olduğunu, bunun da hastalığını tetiklediğini ifade etti. Nilüfer, Evlerinde sağlıklı birinin bile otura bilmesinin tehlikeli olduğunu belirterek, rutubet nedeniyle evlerinin sağlıksız olduğunu kaydetti.
 
‘ANNEM İYİLEŞSİN İSTİYORUM’
 
Annesinin yakalandığı hastalıktan en kısa sürede kurtulmasını isteyen 12 yaşındaki Leyla Nilüfer, “Annem gözlerimin önünde her geçen gün eriyor. Tedavisinin karşılanması için paraya ihtiyacımız var. Anneme bir şey olsun istemiyorum. Yetkililerden annemin sağlığı için yardım istiyorum” diyerek yetkililerden yardım talep etti.
 
‘BURUK ANELER GÜNÜ’
 
'Cennet annelerin ayakları altındadır' Hadis-i Şerif en çok onlar için anlam kazanıyor.
Kimi engelli çocuklarına bakıyor, kimi de çocukları için ağır sorumluluklar alıyor. Fedakâr, cefakâr anneler... Anneler gününü buruk kutlayan Leyla Nilüfer, Annesinin gelecek yıllarda da yanlarında olmasını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.