Hava Durumu

Ölümü beni çok üzdü

Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde enkazın altında kurtarılmayı bekleyen Yunus Geray'ın fotoğrafını çekerek 'Yılın Basın Fotoğrafı' ödülünü alan Ümit Bektaş, "Yunus'u çekerken aramızda kimse yokmuş gibi hissettim. Ölümü beni çok üzdü" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2012 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2012 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ölümü beni çok üzdü

Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yılın Basın Fotoğrafları 2011' sergisine konuk olarak katılan Reuters Haber Ajansı Muhabiri Ümit Bektaş, Van depreminde hayatını kaybeden Yunus Geray'ın fotoğrafını çekerken hissettiklerini anlattı. Bir binanın enkazında kurtarılmayı beklerken omzunda hayatını kaybeden bir insanın elinin olduğunu gördüğünde 13 yaşındaki Yunus Geray'ın yarı beline kadar enkaz altında olduğunu söyleyen Bektaş, Van depremi olduktan sonra Ankara'dan Van'a hareket ettiğini ve gece geç saatlerde şehre ulaştığını söyledi. Enkazları gezerken bir kalabalığın dikkatini çektiğini kaydeden Geray, enkazın yanına geldiğinde sağlık ekiplerinin bir çocuğu kurtarmaya çalıştığını gördüğünü söyledi.


"1 SAAT BOYUNCA YUNUS'UN YANINDAYIM"

Yunus ile göz göze geldiğini ifade eden Bektaş, "Hayatını kaybeden birisinin elinin Yunus'un omzunda olduğunu gördüm. Takip ettim. 1 saat boyunca oradaydım. Yunus uzun mücadeleler sonucunda canlı olarak enkazdan çıkarıldı. Bunu görünce çok sevindim. Ben daha sonra görevime devam ettim" dedi.
Yunus Geray'ın hastaneye giderken hayatını kaybettiğini duyunca üzüldüğünü ifade eden Bektaş, "Hastane yolunda hayatını kaybettiğini duyunca şaşkına döndüm. Ben onu kurtarılırken hep izledim. Kocaman gözleriyle sakin bir şekilde ağlamadan, büyük bir metanetle kurtarılmayı bekledi. Hatta çıkarken 'Babam bana çok kızacak' diye de espiri yaptı. Fotoğrafı çekerken Yunus'u izlerken aramızda kimse yokmuş gibi hissettim" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.