Hava Durumu

Ömer Kızıl: 'Bursa'da potansiyel var'

Türk basketbolunu geliştirmek ve daha ileriye taşımak için uğraş verdiklerini söyleyen Kızıl, "Özellikle son 5 sene içerisinde basketbol ülkemizde eski popülerliğini yakaladı. Tofaş ve Bursaspor Durmazlar'ın da başarılarıyla bu trende eşlik etmesi beni sevindiriyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2017 08:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2017 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ömer Kızıl: 'Bursa'da potansiyel var'

BURSA HAKİMİYET ÖZEL HABER

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kızıl, Sönmez Medya'ya konuştu.

GURUR DUYDUM

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kızıl, Sönmez Medya'ya Türk ve Bursa basketboluna dair önemli açıklamalarda bulundu. Bursa'nın geçtiğimiz hafta Tofaş Spor Salonu'nda oynanan A Milli Basketbol Takımı'nın Letonya ile oynadığı karşılaşmada çok başarılı bir ev sahipliği yaptığını söyleyen Kızıl, "Bursa gerçekten çok iyi bir sınav verdi. Dolu tribünler önünde aldığımız galibiyette Bursalı sporseverlerin desteği bizim için çok önemliydi. Ben de bir Bursalı olarak 26 yıl sonra Bursa'da bir A Milli Basketbol maçı izlediğim için gurur duydum. Bursa bize uğurlu geldi. İlerleyen süreçte de Bursa'ya milli maç verilmesi için çaba göstereceğim" dedi.

TOFAŞ BİR MARKA

Tofaş Basketbol Takımı'nın eski başarılı günlerine döndüğü için çok mutlu olduğunu belirten Kızıl, "Tofaş zaten bir basketbol markası. Türkiye'deki basketbol kültürünün oluşmasındaki önemli mihenk taşlarından bir tanesi. Ligde bu sezon çok başarılı gidiyorlar. Aynı şekilde Bursaspor Durmazlar da geçtiğimiz sezon Süper Lig'i tek galibiyetle kaçırdı. Ancak ben ilerleyen yıllarda Bursaspor'u da Tofaş gibi Süper Lig'de izleyeceğimizden eminim. Bursa, spor olarak çok büyük potansiyele sahip bir kent. Türkiye'nin 3. büyük şehri. Spor için biçilmiş kaftan diyebilirim. Bu potansiyelin büyük markalarla işbirliği içerisinde olarak daha etkin kullanılabileceğini düşünü-yorum" dedi.

BASKETBOLU İLERİ TAŞIYORUZ

"Hidayet Türkoğlu'nun başkanlığındaki Türkiye Basketbol Federasyonu yönetimi zaten bildiğiniz gibi basketbolun içinden gelen bir yönetim. Ben de Bursa'yı ve Bursa basketbolunu en iyi şekilde temsil etmek adına yönetime dahil oldum. Herkes emin olsun ki Türk basketbolunun ilerleyen yıllarda daha iyi olması ve gelişmesi için çaba gösteriyoruz. Biz 5+5 yıllık bir plan doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birlikte karar alan, doğru bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmalar 1 haftada 1 ayda olacak çalışmalar değil. Sabır göstermemiz gerekli"

LE GUEN'LE GÖRÜŞTÜM

"Bursaspor Kulübü'ne geçtiğimiz günlerde Basketbol Federasyonu olarak bir ziyaret gerçekleştirdik. O zaman Sayın Başkan Ali Ay ile de konuştum. 'Bursaspor Takımı daha iyi ve faydalı sponsorluklarla daha iyi noktalara gelebilir' dedim. Tesislere gittiğimizde Paul Le Guen ile de denk geldik. O da bir spor adamı olduğu için sık sık basketbol maçlarına geliyor. Ona selam verdim ve bana, "Tofaş'ta çok yabancı oyuncu oynuyor, Türk oyuncuların daha fazla şans bulması lazım" dedi. Biz de bunun üzerine "Zaten federasyon olarak çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda basketbolda da yabancı kuralına ilişkin bir değişme yaşanabilir"

Ömer Kızıl bu sezon Bursa'da oynanan basketbol maçlarını yerinde takip ettiğini ve bu durumundan büyük keyif aldığını söyledi.

DAHA İYİ OLACAKLAR

"A Milli Basketbol Takımımız Dünya Kupası Eleme Grubu'nda Letonya ve Ukrayna'yı yenerek 2'de 2 yaptı. Gruptan çıkmak adına avantaj yakaladık. Milli takımda genç oyuncuların da artık kendilerini yavaş yavaş göstermeye başlaması beni sevindiriyor. Geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası çocuklar için iyi bir tecrübe oldu. 2019'daki Dünya Şampiyonası'nda daha iyi olacaklarından şüphem yok"

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİK ÇÜNKÜ...

"Türkiye Basketbol Federasyonu olarak 2023 Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapma adaylığımızdan altyapılara daha fazla yatırım yapabilmek adına çekildik. Yönetim kurulunda bunun doğru bir karar olduğu konusunda hemfikirdik. Bizden 50 milyon Euro'luk bir taahhüt istediler. Biz de o bütçeyi genç basketbolcularımıza yatırım için kullanmayı daha doğru bulduk. Biz ciddi bir nüfusa sahibiz. Seyirciyi salonlara çekerek kulüplerimiz için daha fazla gelir kaynağı yaratabiliriz"

TOFAŞ İLGİ KATIYOR

Ben son 2 sezonda Tofaş'ın bütün iç saha maçlarına çocuklarımla gitmeye çalışıyorum. Bizim gençliğimizdeki Tofaş'ı bu sezon bence tekrar parkede görüyoruz. Kaliteli bir ekip ve maçlarını kazanırken göze hoş gelen bir basketbol oynuyorlar. Seyircisi de günden güne artıyor. Kalite her zaman ilgi görür. Barış Ermiş, Yiğit Arslan gibi önemli milli oyunculara da sahipler. Tofaş bu lige ilgi katıyor. İstanbul takımları haricinde bir başka ilden de dolu tribünler önünde iyi basketbol oynanabildiğini gösterdiler"

YANLIŞ POLİTİKA

"FIBA ve Euroleague maçlarının çakışması olmaması gereken bir şey. Burada ılımlı bir yönde daha faydalı bir fikstür yapılabilirdi. Bence yanlış bir politika işlendi. Sadece Türkiye'de oynayan oyuncular değil, her ligde forma giyen oyuncular milli takımları ile kulüp takımları arasında tercih yapmak zorunda bırakıldı. Eğer burada amaç sporsa, spora herkesin katılımını sağlamaksa ortak bir payda üzerinde buluşulmalıydı diye düşünüyorum"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.