Hava Durumu

Onkoloji'de Bursa farkı

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Oktay Çelik, AS TV'de yayınlanan Satırbaşı programına konuk oldu. Çelik, 'Tam Otomatik Kemoterapi Hazırlama Ünitesi'nin dünyada örneğinin az olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2017 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2017 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Onkoloji'de Bursa farkı

EZBERBOZAN TEDAVİ İMKANI

Tam Otomatik Kemoterapi Sistemi'nin önemine değinen Çelik; ünite sayesinde çalışan sağlığına, hasta sağlığına ve çevre sağlığına büyük katkı sağlanacağını belirtti.

Çelik, "İlaç hazırlama ünitesindeki 2 adet 4 istasyonlu cihaz ile 3 dakika gibi kısa sürede 8 hastanın alacağı kemoterapi ilaçları hacim, ağırlık ve yoğunluk ölçülerek optimal düzeyde tedavi dozları hazırlanacaktır. İlaç hazırlama işlemine sağlık personelinin doğrudan müdahalesi olmadığı içinde çalışanların kanser ilaçlarına maruz kalma riski ile en çok karşılaştığımız iğne yaralanmalarının önüne geçebileceğiz" diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİ VURGUSU

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'ndeki yeni sistemin dünya standartlarına bir ivme kazandıracağını dile getirerek, "Türkiye'de 8 merkezde bulunan bu ünite ile kanser hastalarının tedavisinin yanı sıra sağlık turizminde de hastanemiz 1. sıraya yükselecektir. Sistem ayrıca tüm iş akışlarının izlenebilirliğini ve geriye dönük sorgulanabilirliğini sağlayacaktır" diye konuştu.

Kanserin tedavisinde teknolojinin yanı sıra moral ve motivasyonun da büyük önem taşıdığını vurgulayan Doktor Çelik, "-1. katta olan mescidimizi bahçeye taşıyarak, bay ve bayan mescidi bölünmüş ve içinde abdest alma yerlerinin de olduğu şekilde yapılandırdık. Mescidimizin yanında ise psikoloğumuzun çalışma ofisi de var. Hastalarımıza manevi ve psikolojik destek sağlanmıştır" dedi.

MODERN SİSTEM

Op. Dr. Oktay Çelik Tam Otomatik Kemoterapi Ünitesi'nin hizmete başlaması ile birlikte Ümran Sönmez Ek Hizmet Binası'nda verilmekte olan kemoterapi hizmetinin de ana hizmet binasına taşınacağını açıklayarak, "Aynı zamanda açılan Endoskopi Ünitesi ile artık tüm işlemler anestezi altında modern tıp teknikleri kullanılarak endoskopi, kolonoskopi ve bronoskopi işlemleri gibi işlemler yapılacak ve bu modern sistemler sayesinde hastalarımıza erken teşhis ve tanının yanında hastalığın evrelerinin takibinde büyük bir adım atılmış olacak" diye ifade etti. Burcu SEKMEN'in haberi...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.