Hava Durumu

Onları bu halde görenler dönüp bir kez daha baktı...

İngiltere'nin başkenti Londra'da geleneksel hale gelen "Bisiklete Çıplak Binme Günü'nde çıplak bisikletliler insanları otomobil bağımlılığı yerine bisiklet kullanmaya teşvik etmek için bir araya geldi. Trafiği durma noktasına getiren kalabalığı insanlar şaşkınlıkla izledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2014 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2014 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Onları bu halde görenler dönüp bir kez daha baktı...

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Her yıl haziran ayının ikinci haftası dünya çapında düzenlenen "Bisiklete Çıplak Binme Günü'nde Londra'da her yaştan bisikletli çıplak veya yarı çıplak vaziyette pedal çevirdi.

Petrol bağımlığına ve hava kirliliğine dikkat çekmek ve bisiklet kullanımını teşvik etmek üzere Londra'nın ünlü Hyde Park'ında toplanarak Piccadilly Meydanı'na doğru ilerleyen yüzlerce bisikletliyi yoldan geçenler şaşkın bakışlarla seyretti.

Bisikletliler, kaldırımlardan yollara taşan izleyenler yüzünden bisiklet kullanmakta zorlandılar. Soyunarak bisikletlilerin trafikte ne kadar korunmasız olduklarını vurgulamak istediklerini ifade eden bisiklet kullanananlar üzerlerinde bisikletlileri öldürmeye son verin yazan afişler taşıdı.

İlk kez 2001 yılında İspanya'da başlayan çıplak bisiklet sürme eylemi İngiltere'nin başkenti Londra'da da her yıl yüzlerce kişinin katıldığı "London Naked Bike Ride" adıyla düzenleniyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.