Hava Durumu

Önümüzdeki sezon en fazla 10 yabancı

Bursaspor Başkanı Ali Ay, federasyon karar alsa da almasa da kadrodaki yabancı sayısını düşüreceğini söyledi. Ali Ay, "Takımda en fazla 10 yabancı olacak. bu konuda tavrım net" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2018 08:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2018 08:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Önümüzdeki sezon en fazla 10 yabancı

Haber I Tolga ÖZTAŞ I

KULÜPLERİN DURUMU İÇLER ACISI

Bursaspor Başkanı Ali Ay, başta yabancı oyuncu sayısı olmak üzere pek çok konuda değerlendirmede bulundu. Ali Ay, halen 14 olan yabancı oyuncu sayısını ilk etapta 10'a düşürülmesi gerektiğini söyledi. Ali Ay, "Ben önümüzdeki sezon için yabancı oyuncu sayısını federasyon bir karar alsa da almasa da 10'dan fazla yapmayacağım. Bu konuda tavrım net" diye konuştu. Kulüpler Birliği Vakfı'nda konuyla ilgili görüşlerini aktardığını belirten Başkan Ali Ay, "Kulüplerin mali tablolarının durumu içler acısı. Diğerlerine baktığınızda biz yine içlerinde en iyisi olan kulüplerden biriyiz. Ben Kulüpler Birliği'nde yabancı sayısının düşmesi tarafında olduğumu söyledim. Çünkü kulüplerin kurtuluşu ancak altyapıyla mümkün" dedi.

5 SEZON YABANCISIZ OYNAYALIM

Kulüp başkanlarının altyapıdan oyuncu çıkmadığını söylediğini belirten Ali Ay, "Maalesef işin kolayına kaçıyoruz. Gidiyoruz, yurtdışından futbolcu getiriyoruz. Büyük paralar gidiyor. Başkanlara şunu da söyledim; 'Her maçta ilk 11'de muhakkak altyapıdan 2 oyuncuyu oynatma zorunluluğu getirelim. Hatta daha da ileri gidelim. 5 yıllık bir plan yapalım, rekabetse rekabet. Çünkü rekabetin eşit olması lazım. 5 yıl yabancısız oynayalım. Herkes Türk futbolcularla, altyapıdan yetiştirdiği futbolcularla oynasın. Ve 5 yıl bilançolarımızı toparlayalım. Sonra tekrar başlayalım.' dedim. Diğer başkanlar da düşüncelerini söylediler. Marka değerlerini gündeme getirdiler. Bu işin doğrusu yabancı sayısının düşmesi" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.