Hava Durumu

Onurunla oyna

EURO 2016'da şu ana kadar hiçbir varlık gösteremeyen Ay Yıldızlılar, 'turnuvada ben de varım' demek için Stade Bollaert-Delelis'de sahaya çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 04:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 04:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Onurunla oyna
Çek Cumhuriyeti'ni yenmekten başka çaresi bulunmayan Milliler, saat 22.00'deki mücadeleyi kazanıp en iyi 4 üçüncü arasına girmeyi amaçlıyor.

KRİTİK MÜCADELE

Milli Futbol Takımı, EURO 2016 D Grubu 3'üncü ve son maçında Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek. Gruptaki Hırvatistan (1-0) ve İspanya (3-0) maçlarından yenilgiyle ayrılarak puansız son sırada kalan Ay Yıldızlı ekip, gruptaki son maçında Çek Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Milliler, rakibini yenerek diğer gruplarda yapılan maçların sonuçlarına göre en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olarak, üst tura yükselmeyi hedefliyor.

KARŞILAŞMA 22.00'DE

Lens şehrindeki Bollaert-Delelis Stadı'nda oynanacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak maç 22.00'de başlayacak. Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçını İskoçya Futbol Federasyonundan hakem William Collum yönetecek. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in bu karşılaşmaya farklı bir 11'le çıkması bekleniyor. Üç gün önceki antrenmanda sakatlanan ve sağ iç yan diz bağlarında zorlanmaya bağlı ödem tespit edilen Nuri'nin durumu maç saatinde belli olacak. 

‘Bedel ödemeye hazırım’

Çek Cumhuriyeti maçı öncesi açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bugünkü maçın artık son şansları olduğunu ve karşılaşmanın satranç gibi geçeceğini söyledi. Üzgün, kırgın ve kızgın olduğunu ifade eden Terim, Milli Takım’ın performansının düşük olduğunu vurgulayarak, “Bu kadroyu ben kurdum. Olabilecek her hadisenin de bedellerini ödemeye hazırım. Ancak utanması gereken birileri varsa bu ben değilim. Bu takımın hocasının ve kafilenin bu duruma gelmesini sağlayanlar olmalı, utanması gerekenler” dedi.

Tek çare kazanmak

A Milli Takım'ın en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olarak gruptan çıkması için birçok ihtimalin gerçekleşmesi gerekiyor. Milliler, sahadan galibiyetle ayrılamaması durumunda turnuvaya veda edecek. A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti'ni yenmesi halinde, devreye diğer gruplarda alınan skorlar girecek. Diğer gruplardaki sonuçlar, oynanacak son maçlardan sonra ortaya çıkacak.

Yaptık yine yaparız

A Milli Takımımız, Euro 2008'de A Grubu'nda mücadele etmiş ve yine grubun kritik maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşmıştı. Ay Yıldızlılar, 2-0 geriye düştüğü maçın son 15 dakikasında Arda ve Nihat Kahveci (2) ile goller bulup maçtan 3-2 galip ayrılmış ve gruptan çıkmıştı. Bu galibiyetin ardından Ay Yıldızlılar yarı finale kadar çıktı. 

Bursa Hakimiyet
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.