Hava Durumu

Operasyon sınır köylerini rahatlattı

TSK’nın IŞİD’e karşı Suriye’nin Cerablus kentinde başlattığı ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu yıllardır IŞİD’le buruna buruna yaşayan sınır köylülerini rahatlattı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 05:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 05:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Operasyon sınır köylerini rahatlattı
SK’nın IŞİD’e karşı Suriye’nin Cerablus kentinde başlattığı ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu yıllardır IŞİD’le buruna buruna yaşayan sınır köylülerini rahatlattı. Son 4 gün içinde Cerablus’tan atılan 10’u aşkın havan mermisinin hedefi olan Gaziantep Karkamış’a bağlı sınır köyleri Türkyurdu, Kıvırcık ve Karanfil köylerinde vatandaşlar da sabahın ilk ışıklarından itibaren harekatı yakından takip etti. Sınır köylerinden Türkyurdu’nun muhtarı Hüseyin Aksoy, “Harekatın adeta içindeyiz. Köyümüz sıfır noktasında. Harekat öncesinde herhangi bir yetkili bizimle bir şey paylaşmadı ama biz tahmin ediyorduk. Son 1 haftadır ciddi askeri hareketlilik vardı. Bekliyorduk bu harekatı” dedi. 

Karanfil muhtarı Mustafa Kocaaslan da, harekatla rahat bir nefes aldıklarını belirterek, “IŞİD’le, teröristlerle 2,5 yıldır burun burunaydık. Sınırdan bu yapının temizlenmesi rahat nefes aldıracak” diye konuştu.

Sınıra sıfır noktadaki Kıvırcık Köyü muhtarı Mehmet Küçükaslan ise “Operasyon geç kalınmış bir operasyon. Harekatı yakından takip ediyoruz. Öncesinde de askeri kaynaklar burada bizimle sürekli işbirliği yaptı. 

Suriye kısmında kalan köyler ve yerleşim yerleri hep akrabalarımız. IŞİD’li teröristlerin nasıl konuşlandıklarını oradaki akrabalarımız bize bildirdi bizler de bu bilgileri ve koordinatları askeri kaynaklarla paylaştık. Önce koordinatları aldık, nerede kalıyorlar, nerede yaşıyorlar bunları öğrendik. Askerlerimize yardımcı olduk” diye konuştu.   
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.