Hava Durumu

Orada bir avuç toprağı olan yaşadı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul Yeni Havalimanı gibi büyük projeler, çevresinde zaten varolan yerleşim birimlerine değer katıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orada bir avuç toprağı olan yaşadı
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey  Marmara Otoyolu ile  İstanbul Yeni Havalimanı gibi büyük projeler, çevresinde  zaten varolan yerleşim birimlerine değer katıyor.

Eyüp, Çatalca, Arnavutköy,  Sarıyer,  Beykoz ve Çekmeköy'de yerleşim  yerlerinde  konut ve arsaların değeri projelerin başlangıcından bu yana 3-4 kat  yükselirken, Sancaktepe gibi bölgelerde de konut stokunun kalitesinde yaşanan  artış dikkati çekiyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, köprü inşaatının başlaması, hatta güzergahının  açıklanması ile birlikte  Avrupa yakasında  Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-Kayabaşı  aksı ile Zekeriyaköy'de,  Anadolu yakasında ise özellikle Beykoz, Çekmeköy ve  Sancaktepe bölgelerinde konut piyasasında hareketlilik yaşandığını ifade etti.

Maya, üçüncü köprüyü de içerisinde bulunduran Kuzey  Marmara Otoyolu  ile bağlantı yollarına yakın çevredeki arsa ve tarla fiyatlarının özellikle Eyüp,  Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Çekmeköy'de değerlendiğini belirterek,  "Arnavutköy ve Çatalca için bu artışta İstanbul Yeni Havalimanı'nın etkisinin  bulunduğuna da dikkat etmek gerek." dedi.

Üçüncü köprünün en çok değer artışı sağladığı bölgelerin Arnavutköy  Karaburun, Beykoz Riva, Sarıyer Uskumruköy ve Çekmeköy Nişantepe olduğunu  vurgulayan Maya, söz konusu bölgelerde yaklaşık 3-4 kata varan artışlar  yaşandığını bildirdi.

'KÖPRÜ SONRASI KONUT PROJELERİNE HIZ VERİLDİ'

Makbule Yönel Maya, Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı üzerinde ve  bağlantı yollarının yakınlarındaki konut projelerine değinirken de özellikle  Sancaktepe'nin kentsel dönüşüm ve yeni konut projeleri ile dikkati çektiğini  söyledi. Birçoğu inşaat aşamasında olmak üzere planlama aşamasındaki projeler de  dikkate alındığında 4 bin yeni konut stokunun 2018'e kadar ilçeye  kazandırılacağını ifade eden Maya, Sancaktepe'yi takip eden Çekmeköy ilçesinde  ise bu sayının yaklaşık 930 civarında olduğunu bildirdi.

Maya, Çekmeköy'deki konut projelerinde bu yıl teslim edilmesi  planlananlar da bulunduğunu belirterek, "Anadolu yakasında üçüncü köprü bağlantı  yollarına yakın bölgelere bakıldığında,  Sultanbeyli'de de yaklaşık 650 konutluk  yeni stokta 2017 başına kadar hayatın başlaması planlanıyor." ifadesini kullandı.

Avrupa yakasında Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yollarının yakın  noktalarına bakıldığında Sarıyer'de yaklaşık 300 yeni konut stokuyla Zekeriyaköy  ve Uskumruköy bölgelerinin dikkati çektiğini belirten Maya, "Köprü çevresinde  yeni imara açılacak alan olmayacağını düşündüğümüzde, mevcut imara sahip ve  özelikle köprü çıkış ve bağlantı yollarına yakın konut alanlarında yeni projelere  bu süreçte hız verildiğini, gayrimenkul geliştiricilerinin bu bölgelerde yeni  projeler için önemli adımlar attıklarını görüyoruz." diye konuştu.

Maya, konut fiyatlarında köprü dolayısıyla artış yaşandığına işaret  ederek, Göktürk, Zekeriyaköy,  Başakşehir, Çekmeköy, Sancaktepe ve Beykoz  bölgelerinde üçüncü köprüye bağlı konut fiyat artışı yaşandığını, ancak bu  yükselişin arsalardaki oranlar kadar olmadığını bildirdi.

Bu tarz mega projelerde 2 farklı dönemde artış yaşandığının  görüldüğünü aktaran Maya, ilkinin projenin ilan edilip inşasının başladığı dönem,  ikincisinin ise projenin bitirilip hayata geçirildiği dönem olduğunu söyledi.

Bu arada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan,  geçen hafta yaptığı açıklamada, üçüncü köprü güzergahında yeni imar alanı  oluşturulmasının söz konusu olmadığını bildirmişti.
Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen Yavuz Sultan  Selim Köprüsü, 148 kilometre uzunluğundaki Odayeri-Paşaköy kesimi üzerinde yer  alıyor. Temeli 29 Mayıs 2013'te atılan ve "dünyanın en geniş köprüsü" unvanını  kazanan eser, Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan,  TBMM Başkanı  İsmail Kahraman,  Başbakan  Binali Yıldırım ve farklı ülkelerden liderlerin katılımıyla 26 Ağustos  Cuma günü açılmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.