Hava Durumu

Orhaneli Belediyesi'nin vizyon projesi hayata geçiyor

Orhaneli Belediyesi'nin uzun süredir gündeminde olan ve önemli projeleri arasında yer alan Orhaneli-Bursa karayolu ile ilgili çalışmada sona gelindi. Dağ yöresinin ulaşım sorununu çözecek olan ve ihalesi gerçekleştirilen proje ile ilgili Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, görüş alışverişinde bulunmak ve yol çalışmasını yerinde görmek için Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nu ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orhaneli Belediyesi'nin vizyon projesi hayata geçiyor

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun makamında gerçekleştirilen ziyarete Yazıcıoğlu'nun yanı sıra Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Ak Parti Harmancık İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Temel katıldı. Ziyarette yol çalışması ile ilgili bilgiler veren Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, "Tünelli geçiş ihalemiz yapıldı. Bu ihale kapsamında 2 bin 38 metre uzunluğunda tek tüp tünelimiz var. Ayrıca 220 metre uzunluğunda viyadüğümüz var. Teknik özelliği fazla olan bir yapım. İhaleye 51 kişi girdi. Şu anda dosyalar incelenecek. İnşallah en kısa zamanda ihaleyi sonuçlandırıp, çalışmalara başlayacağız. Yaklaşık 2 yıl içinde bu yolun tamamlanması planlanıyor" diye konuştu.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise bir süre önce Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu'nu ziyaret ederek, gerek Orhaneli-Bursa karayolu ile ilgili gerekse daha önce ihalesi yapılmış olan Orhaneli'den Harmancık'a kadar olan yol ile ilgili bazı şikayet ve istekleri dile getirdiklerini belirtti. Yazıcıoğlu'nun hem çalışmaları yerinde görmek hem de görüş alışverişinde bulunmak amacıyla kendisine yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Tatlıoğlu, şunları söyledi:

"Teknik şartnamede yaşanan bir sıkıntıdan dolayı ihale 45 gün ertelenmişti. Bu erteleme dedikodulara neden olmuştu. Ancak dedikodular yersiz çıktı. Biz ne diyorsak o. Eleştirenlerin, bizi takip etmesini rica ediyoruz. İhale yapıldı. Yeni yapılan ihalenin teknik özelliklerinin çok yüksek olduğunu biliyoruz. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü olarak bu teknik özellikleri yüksek ihaleyi, belki de ilk kez yapıyor olabilirler. Bu anlamda da çok önemli bir ihale. Birinci etap ihalenin ardından, ikinci etap olan Erenler Mahallesi'ne olan kısımda da 2 veya 3 adet tünel olacak. Bunun da ön çalışmalarını yapıyoruz. Bu yol yapılırken de ikinci etabın proje ihalesi devreye girecek. Dolayısıyla yol, tüneller aracılığıyla Erenler'e kadar gelmiş olacak. Orhaneli-Bursa arası, rahat bir yolculukla 20 dakikaya düşecek. Yolun 20 dakikaya düşmesi ile ilgili devlet çok önemli bütçeler harcıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Başbakanımıza, sayın Ulaştırma Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürümüze, Ak Parti İl Başkanımıza, Karayolları 14. Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun."

Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise, "İnanıyoruz ki bu çalışma bittiğinde hem fikir açısından, hem gelişme açısından başlangıç tarihi itibariyle Orhaneli'nin geleceğini canlandırır. Arkasından Harmancık ve Büyükorhan'a da aynı canlılığı getirecektir. Çok önemli bir çalışmadır. Vatandaşlarımızın seyahatlerinde konfor getireceğine inanıyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

Daha sonra heyet, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu öncülüğünde yol çalışmasını yerinde inceledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.