Hava Durumu

Orhaneli'de "Nevruz" coşkusu

Baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eden "Nevruz", Orhaneli'de coşku içinde kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orhaneli'de "Nevruz" coşkusu

İlçenin 9 Eylül Meydanı'nda Orhaneli Kent Konseyi tarafından düzenlenen kutlamalara Orhaneli İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Orhaneli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Kamber, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Balcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tayır, Tarım, Hayvancılık ve Köy İşleri Bakanlığı Danışmanı Bayram Çetinkaya, Ak Parti Büyükorhaneski İlçe Başkan Yardımcısı Kamil Türkmen ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Orhaneli Kent Konseyi Başkanı Taner Ay, Nevruz'un Ergenekon Bayramı olduğunu hatırlatarak, "Nevruz, baharın gelişinin müjdecisi olmasının yanı sıra ortak kültür zenginliğinin de temsilcisidir" dedi.

Daha sonra söz alan Orhaneli'nin Ak Partili Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Nevruz'un 4 bin 654 yıl önce Ergenekon'dan çıkış destanı olduğunu söyleyerek, Türk'ün en eski kutladığı bayram olduğunu kaydetti. Ancak bazı değerlerin üzerinde durulmadığını ifade eden Tatlıoğlu "Nevruz Bayramı'nı kutlamaya kutlamaya, başkalarının bayramı haline gelmiş. Bu vatana, bu bayrağa, bu toprağa düşman kesilen insanların bayramı haline gelmiş. Bu durumu şiddetle protesto ediyorum. Nevruz Türk'ün bayramdır ve yaklaşık 5 bin yıldan beri kutlanır, kutlanmaya da devam edecektir. Hiç kimse buna sahip çıkmasın. Gerek Orhaneli Belediye Başkanı kimliğimle, gerek Bursa Uludağ Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı kimliğimle, gerekse Türkiye-Türk Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı kimliğimle, Türkiye'nin her tarafında Nevruz'u ve boynumuzdaki bu keyfiyeyi anlatmak zorundayız" diye konuştu.

Tatlıoğlu'ndan sonra konuşan Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise Nevruz Bayramı'nın Türkiye'de olduğu gibi geniş bir coğrafyada kutlandığını kaydederek, "Nevruz, hem toprağın uyanışı, hem de dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın sembolüdür" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kutlamalar, demir dövme, ateşten atlama ve çeşitli yarışmaların düzenlenmesiyle sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.