Hava Durumu

Orhangazi Halk Dansları Topluluğu büyük beğeni topladı

Orhangazi'de kısa bir süre önce Nubar Erkan İlkme öncülüğünde kurulan Orhangazi Halk Dansları Topluluğu ilk şenliğini düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2019 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2019 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orhangazi Halk Dansları Topluluğu büyük beğeni topladı

Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen halkoyunları şenliğinde kesintisiz 12 farklı yöreden gösteriler sergileyen 100 kişilik ekibi Açıkhava Tiyatrosunu dolduran vatandaşlar ayakta alkışladı. Ekipteki çocukların ailelerinden oluşan ve tamamının ev hanımı olduğu 20 kişilik yetişkin grup ekibi ise finalde sergiledikleri oyunla büyük beğeni topladı.

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde faaliyet gösteren Orhangazi Halk Dansları Topluluğu (ORHAD), Açıkhava tiyatrosunda halkoyunları ziyafeti yaşattı. İlk kez bir dernek çatısı altında gerçekleştirilen Halkoyunları Şöleni Açıkhava tiyatrosunda yapıldı. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Bekir Aydın, Milli Eğitim Şube Müdürü Kazım Karabacak, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda davetlinin izlediği şölende açılış konuşmasını derneğin kurucusu ve eğitmen Nubar Erkan İlkme yaptı. Tüm destekçilere teşekkür eden Nubar Erkan İlkme 100 kişilik farklı yaş kategorilerinden öğrencilerle bu gösteriyi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Daha sonra 100 kişilik ekip sırası ile 12 farklı yörenin oyunlarını kesintisiz olarak sahneledi. Programda en çok ilgiyi ise gösterilerde sahneye çıkan öğrencilerin tamamı ev hanımı olan velilerinin oynadıkları zeybek yöresi oyunları aldı. 20 kişilik öğrenci velileri gösterilerin son bölümünde sahne aldı ve izleyicilerden büyük alkış aldı. Final bölümünden sonra ise dernek yönetimi geceye katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketi takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.