Hava Durumu

Orhun Ene: Daha farklı oynayacağız

Tofaş Koçu Orhun Ene, bu sezon oyuncu özelliklerine bağlı olarak daha farklı bir basketbol oynayacaklarını belirtirken yabancı sayısının azalması nedeniyle yarı saha basketbolunun daha fazla önem kazandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2018 07:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2018 07:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orhun Ene: Daha farklı oynayacağız

"GELİŞİM GÖSTERDİK"

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş'ın başantrenörü Orhun Ene yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz sezon çok başarılı olduklarını ve bu sezon bu başarının üzerine koymak istediklerini belirten tecrübeli koç, "Geçen sezon çok başarılı olduk. Gerek takım olarak, gerekse bireysel performanslar olarak sezon içinde de gelişim gösterdik. Oyuncu özellikleri bizi açık saha basketbolunu yaratıp bunlardan yararlanmaya yönlendirdi. Sezona çok iyi başlayıp kimyamızı erkenden oturttuk ve sezon içindeki sorunumuz sadece sakatlıklar ve günlük performans düşüşleri oldu" dedi

"BASKI OLMASI NORMAL"

2017-2018 sezonunda yabancı oyuncu sayısının azalmasıyla da ilgili konuşan Ene, "Bu sezon yine kazanma karakterine sahip olduğuna inandığımız ama daha kalıplı, yarı saha basketbolunu iyi oynayabilecek bir kadro oluşturduk. Yabancı sayısı azaldığı için sadece bizim değil, bütün takımlar için açık saha basketbolunda azalma olacak. Geçen sezonki başarımızdan dolayı beklentileri yükselttik, bu nedenle takımın üzerinde bir baskı olacak. Biz profesyonellerin görevi ise bu baskıyı iyi kullanıp avantaja çevirmek. Hedeflerimizde değişiklik yok ama bunu daha farklı bir basketbolla gerçekleştirmek durumundayız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.