Hava Durumu

Orhun Ene: TOFAŞ'tan ayrılamam

Mavi Beyazlı kulüple birlikte Türk basketboluna faydalı olacak bir proje içerisinde olduklarını belirten Ene, “Talep gelirse katkıda bulunmak isteriz ancak kulübümden ayrılmayı düşünmüyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 06:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 06:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orhun Ene: TOFAŞ'tan ayrılamam
Spor Toto Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ’ın başantrenörü Orhun Ene, A Milli Basketbol Takımı antrenörlüğü için isminin anılmasını değerlendirdi. 31 Ağustos - 17 Eylül tarihleri arasında Türkiye’nin bir grup ve final karşılaşmalarına ev sahipliği yapacağı 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesi 12 Dev Adam’a başarı dileyen deneyimli çalıştırıcı, “200 maçın üzerinde A Milli Takım forması giydim, kaptanlık yaptım. Milli takımla ilgili popülist yaklaşımlarla bir şey söylemek istemiyorum. Milli takım herkes için değerlidir. Yanlış anlaşılsın istemiyorum. Ancak şu anda Türk basketboluna faydalı olabilecek önemli bir projede çalışıyorum” dedi. 

İKİSİ BİRLİKTE YÜRÜTÜLEBİLİR

TOFAŞ’ın Türk basketboluna ve gençlere karşı bir yatırımı olduğunu vurgulayan Ene, “Bu kulübe karşı da sözüm var. Ben kontratlı bir antrenörüm. İsmimiz geçse de, tabii ki her türlü görevi kabul ederim ama kulübümden ayrılmayı da düşünmüyorum. İkisinin beraber yönetilebileceğine inanıyorum. Dünyada, Avrupa’da, NBA’de birçok antrenör bir araya geliyor ve herkes milli takıma yardımcı oluyor. Bu formül de düşünülebilir. Yeni gelmiş bir federasyon, Türk basketboluna önemli katkılar sağlamaya çalışıyorlar. Türk basketboluna katkı olması için ne gerekiyorsa elimizden geldiği kadar gönüllü oluruz” şeklinde konuştu. 

Ay Yıldızlıların Eurobasket 2017’deki grubunu değerlendiren Orhun Ene, şu ifadeleri kullandı; “Bazen grubunuzu zayıf değerlendirebilirsiniz ama muhakkak sürpriz çıkıyor. Bence gruplarda kim var, rakipler kim ona bakmadan herkes kendi işini iyi yapmalı. Kendi işini iyi yaparak grubu en azından çok iyi oynamalı.” 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.