Hava Durumu

Orman köylerine tanker

Bursa’da orman köylerine 30 tanker dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2013 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2013 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orman köylerine tanker

Bursa Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon toplantısı Bursa Valisi Şahabettin Harput başkanlığında Orman Bölge Müdürlüğünde yapıldı. Orman Genel Müdürlüğü bütçe imkanlarıyla Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce alınan 30 tanker, orman köylerinin muhtarlarına teslim edildi. Vali Şahabettin Harput, ormanların hayat kaynağı olduğunu anlatarak, “Beşikten mezara kadar ağaçla iç içeyiz. Ormanlara verilen zararlar, bütün Türkiye’ye ve 76 milyonun hukukuna verilen zarardır. Aynı zamanda kul hakkıdır. Ormanda herkesin hakkı vardır. O bakımdan ormanları korumak, hem kanuni, hem ahlaki, hem vicdani, hem insani, hem dini bir görevdir” dedi.
Orman yangının bir felaket olduğunu anlatan Harput, köy muhtarlarına seslenerek, orman yangınlarını önleme konusunda uyarılarda bulundu.
Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, orman yangınlarıyla mücadeleyi 3’e ayırdıklarını ifade etti. Coşkun, orman yangınlarına erken ve etkili müdahalenin önemli olduğunu söyledi. Orman Genel Müdürlüğünün 2012 yılı içinde yangınlara ortalama 17 dakikada müdahale ettiğini açıklayan Coşkun, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun bu süreyi 15 dakikaya düşürülmesi talimatı verdiğini hatırlattı. Coşkun, “Her şey elimizde. Orman yangınlarının yüzde 97’si insan kaynaklı sebeplerden çıkıyor. Dikkatli olalım” diye konuştu.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce alınan 2,5 ton su kapasiteli 30 tanker, Bilecik, Bursa ve Yalova muhtarlarına Harput tarafından teslim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.