Hava Durumu

Orman köylülerine 41 milyon 768 bin liralık katkı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, orman köylerinde yaşayan vatandaşların gelir seviyelerini artırmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2017 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2017 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orman köylülerine 41 milyon 768 bin liralık katkı

Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Bursa'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 41 milyon 768 bin TL kredi desteği verildi.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren bakanlık, Bursa'da da güneş enerjisi, süt sığırcılığı, besi sığırcılığı, mantolama, meyvecilik ve süt koyunculuğu başta olmak üzere birçok alanda orman köylülerine 41 milyon 768 bin TL kredi desteği sağladı. Bu miktarla Bursa Orköy desteğini en fazla alan ikinci il oldu. 2003 yılından bu yana toplamda şehirde 5.413 aileye destek veren bakanlık, 2017 yılında da 200 aileye 3 milyon TL destek vermeyi hedefliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak orman köylülerinin kalkınması gayesiyle birçok proje geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ilave istihdam alanları oluşturduklarını söyledi. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Veysel Eroğlu, bu yıl da bu tür projeleri çeşitlendirerek destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.