Hava Durumu

Orta Öğretim'de evlilik izniyle ilgili konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni ortaöğretim yönetmeliğindeki evlilik tartışması ile ilgili konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2012 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2012 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orta Öğretim'de evlilik izniyle ilgili konuştu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni ortaöğretim yönetmeliğindeki evlilik tartışması ile ilgili olarak, "Ben böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. Sayın Bakanın bu konudaki tavrı önemli. O da sahip çıkmadı, demek ki böyle bir uygulama söz konusu değil" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden yakın dostu emekli uzman vergi denetmeni Abdullah Güleç'in (61) cenazesine katılmak için Gemlik'e geldi. Kılıçdaroğlu, Çarşı Camii'nde kılınacak öğlen namazından önce Güleç'in ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığının yeni ortaöğretim yönetmeliği ile ilgili olarak, "Öncelikle Sayın Bakanın tavrı ne, onu görmemiz lazım. Sayın Bakan böyle bir uygulamayı uygun görüyor mu, görmüyor mu, ona bakmamız lazım. Kendisinin bir görüşü olmadan bizim yorum yapmamız uygun olmaz. Ben ihtimal vermiyorum. Madem Sayın Bakan sahip çıkmadı. Demek ki böyle bir uygulama söz konusu değil. Böyle bir düzenleme, hazırlık söz konusu değil" değerlendirmesinde bulundu.


"BAŞBAKAN İLE GENELKURMAY BAŞKANI ARASINDAKİ GÖRÜŞME NORMALDİR"


Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel arasındaki görüşme hakkında bir açıklama yapılmamasına ilişkin soru üzerine de Kılıçdaroğlu, "Böyle yorumlanmamalı. Sayın Genelkurmay Başkanı Başbakan ile her zaman görüşebilir. Bu görüşmelerden birisi gerçekleşmiştir. Sürenin uzunluğu biraz dikkat çekici. Onun dışında normal bir görüşmedir" açıklamasını yaptı.


KILIÇDAROĞLU'NDAN CASUS YORUMU

Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'la uzun süre çalışan Namık Yalman'ı makam şoförü yapan Kılıçdaroğlu'nun bu tercihinin CHP kulislerinde "casus" tartışmasına yol açmasına ilişkin olarak ise, "Bu bir dedikodudur. Dedikodu ile ilgili ne yapılabilir? Dedikodu üzerine yorum yapmak yanlış. Böyle bir haberin bir gazetede manşet olması yanlış" ifadelerini kullandı.


"GEMLİK'TE YARGI SONUCUNU BEKLEYECEĞİZ"


Gemlik Belediye Başkan Vekilliği seçimlerinde yaşanan olaylar ile ilgili de yorumda bulunan Kılıçdaroğlu, "Gemlik'te belediye, etik dışı davranışlar sonucu AK Parti'ye geçti. Arkadaşlarımız olayı yargıya taşıdı. Milletvekillerimiz yargıda takip ediyor. Belli kişilere çıkar sağlandığı yönünde ciddi bazı bulgular var. Onlar yargıya intikal ettirildi. Hep beraber yargının sonucunu bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.