Hava Durumu

Ortak devriyenin ilk ayağı sonlandı

Son dakika: Dünyanın merakla takip ettiği, Türk ve Rus askerlerinin Suriye'nin Derbesi'ye bölgesinde gerçekleştirdiği ilk ortak kara devriyesi tamamlandı. Devriye yaklaşık 4 saat sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2019 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2019 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ortak devriyenin ilk ayağı sonlandı

Milli Savunma Bakanlığınca, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin son gelişmelere ilişkin basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Albay Olcay Denizer, Türk-Rus ortak devriyesinin Barış Pınarı Harekatı Bölgesinin doğusunda, insansız hava aracı refakatinde 8 zırhlı aracın iştiraki ile icra edildiğini bildirdi. Devriyeyle ilgili bilgilendirme yapan Albay Denizer, harekatın 4 saat sürdüğünü bildirdi.

BAKANLIK BİLGİ VERDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: Türk ve Rus askeri unsurlarının, İHA'ların da iştirakiyle Fırat'ın doğusundaki Derbesiye bölgesinde icra ettiği ilk ortak devriye planlandığı gibi tamamlandı. Devriye, her iki taraftan dörder araç olmak üzere toplam sekiz kara aracı ve İHA'ların iştirakiyle gerçekleştirildi. 10 kilometre derinliğe inen Türk ve Rus askeri unsurları toplam 87 kilometre mesafe kat ederek devriyeyi icra etti.

GAZETECİLER YAKIN TAKİPTE

Suriye'de "güvenli bölge" uygulamaları kapsamında Türk ve Rus askerlerince Fırat'ın doğusunda ilk ortak kara devriyesi başladı. Dünya medyasının yakından takip ettiği ortak devriye anbean izleniyor. Sınırın sıfır noktasından çekilen fotoğrafta ise gazetecilerin devriyeyi nasıl takip ettiği objektiflere yansıdı.

GÜLER, RUS MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Rus mevkidaşı Valeriy Gerasimov'la telefonda görüştü. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada iki generalin Suriye'deki günlük gelişmeler hakkında fikir alışverişi yaptığı belirtildi.

Bu bölgelerde el yapımı patlayıcı ve mayın imha çalışmaları büyük bir titizlikle sürüyor. İnsansız hava araçları ile keşif uçuşları yapılıyor. Mayın ve el yapımı patlayıcı tespit imha timi sınırın sıfır noktasında çalışmalarını sürdürüyor.

"400'DEN FAZLA MAYIN TEMİZLENDİ"

Milli Savunma Bakanlığı'nca düzenlenen toplantıda Türk-Rus devriyesi ile ilgili olarak şu bilgilere yer verildi:

''Telabyad'da YPG/PKK'lı teröristlere ait el yapımı patlayıcı imalathanesi kullanılamaz hale getirilmiş, 1 ton amonyum nitrat ele geçirilmiştir. Barış Pınarı Harekatı'nda şu ana kadar 400'den fazla mayın ve el yapımı patlayıcı madde ile bomba yüklü bir araç etkisiz hale getirilmiştir.''

Askeri kaynaklar, TSK tarafından Rasulayn ve Telabyad'da her türlü tedbirin alındığını gören Suriyelilerin süratle o bölgelere döndüğünü, Türk-Rus ortak devriyesinin Rasulayn'ın 40 kilometre doğusu ile Kamışlı'nın 30 kilometre batısı arasında yürütüldüğünü bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.