Hava Durumu

Ortalık fena karışacak! Rusya uyardı

Rusya, yayımladığı bir seyahat uyarısıyla, Amerika Birleşik Devletleri'nin dünya genelinde yakaladığı Rus vatandaşlarını tutuklayacağı gerekçesiyle, vatandaşlarına, yurt dışına çıkmadan önce iki kere düşünmeleri çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2018 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2018 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ortalık fena karışacak! Rusya uyardı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus vatandaşlarına yönelik bir seyahat uyarısı yaparak, seyahat edecekleri yabancı ülkelerde Washington yönetiminin talimatı doğrultusunda ABD'ye gönderildikten sonra ciddi bir tutuklanma tehdidiyle karşı karşıya oldukları uyarısında bulundu.

Yapılan uyarıda ayrıca, "ABD ve Rusya otoriteleri arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi yönündeki bütün çağrılarımıza rağmen, ABD özel servisleri dünya genelinde Rus vatandaşlarını "avlamaya" devam ediyor." ifadeleri yer aldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bu durumlar düşünüldüğünde, vatandaşlarımıza, yurt dışı planı yaparken bütün riskleri göze almaları konusunda ciddi uyarıda bulunuyoruz." denildi.

Caydırıcı olması adına, yapılan açıklamalarda, "Yalnızca 2017 yılı içerisinde ABD'nin etkisiyle üçüncü ülkelerde en az 10 Rus vatandaşının tutuklandığı" bilgisine de yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.