Hava Durumu

Oryantiring yarışları yapıldı

Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyezsi öncülüğünde Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen oryantiring yarışları tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde 375 sporcunun iştirakiyle yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2012 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2012 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Oryantiring yarışları yapıldı

Bursa’da sağlıklı ve sporcu nesillerin yetişmesini sağlamak amacıyla 421 okuldan 6 bin 430 öğrencinin katılımıyla düzenlenen “Eğitim, Sağlık ve Spor Bursa’da Hayat Oluyor” projesinin oryantiring müsabakaları tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde yapıldı.

Okul takımlarının yanı sıra izcilerin de yoğun ilgi gösterdiği müsabakalara toplam 375 sporcu katıldı. Yarışların açılış töreninde konuşan Lig Heyeti Genel Sekreteri ve Okul Sporları Üst Kurul üyesi Ersin Yılmaz, oryantiring sporunun Türkiye’de gün geçtikçe geliştiğini ve düzenlenen müsabakaya iştirakin yüksek olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Oryantiring sporunun her yaş gurubu tarafından rahatlıkla yapılabildiğine dikkat çeken Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç ise düne kadar küçük parklarda, bahçelerde yapılan bu sporun günümüzde kentlerin merkezinde yapılıyor olmasının mutluluk verici olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından başlayan müsabakalarda 10, 12, 14, 16, 18 ve genel olmak üzere 6 kategoride 375 sporcu mücadele etti. Gruplar halinde start noktasına gelen sporcuların ellerinde harita ve pusulalarla tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin farklı noktalarına gizlenen hedefleri en kısa zamanda bulmak için birbirleriyle yarıştı. Pusula ile yön bulma esasına göre yapılar yarışlar, tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde renkli görüntülerin oluşmasına sebep oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.