Hava Durumu

Osman Gazi Köprüsü bugün açılıyor

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü bugün açılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 05:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 05:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osman Gazi Köprüsü bugün açılıyor
433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli geçişi olan Osman Gazi Köprüsü'nde açılış için tüm hazırlıklar tamamlandı. 39 ayda yapımı tamamlanan 2 bin 682 metre uzunluğunda, 35 metre 93 santim genişliğindeki Osman Gazi Köprüsü bin 550 metre orta açıklığı ile dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4'üncü köprüsü olacak. Japonya'da bulunan Akashi Kaikyo Köprüsü ise bin 991 metre orta açıklığı ile dünyanın en büyük orta açıklığa sahip köprüsü unvanına sahip.

6 DAKİKAYA İNECEK

Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldi, Yüksel, Göçay ortak girişimi tarafından yap-işlet-devret modeli ile yapılan Osman Gazi köprüsünün açılmasıyla İzmit Körfezi'nin etrafı dolaşılarak yapılan yaklaşık 2 saatlik yolculuk ile feribotla yaklaşık 1 saat süren geçiş süresi 6 dakikaya inecek. Otoyol projesinin tamamlanmasıyla mevcut güzergah 95 kilometre kısalarak İstanbul ile İzmir arasında 8-10 saat süren ulaşım 3,5 saate inecek.

SOFUOĞLU HIZ DENEMESİ YAPACAK

Ayrıca, Osman Gazi Köprüsü yapılırken, Hersek Lagünü'nde yaşayan kuş türlerinin zarar görmemesi için ise Hersek Burnu kısmında köprüye kavis verilerek doğaya da önem gösterildi. Köprü, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla açılacak. Açılışta, 10 bin kişilik iftar verilecek. İftar için köprünün ayağının yanına masalar kuruldu. Açılışta ayrıca Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu 396 kilometrelik rekorunu 400 kilometreye çıkarmak için hız denemesi yapacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.