Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi'de Bakır Çalgılar Çalıştayı

Osmangazi Belediyesi'nin Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile birlikte düzenlediği Uluslararası Bakır Çalgılar Çalıştayı, bakır çalgılara gönül veren sanatçılarla uluslararası alanda duayen sanatçıları bir araya getiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2017 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2017 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi'de Bakır Çalgılar Çalıştayı

Bursa'da ilk kez gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Bakır Çalgılar Çalıştayı, Ördekli Kültür Merkezi'nde yapılan açılış töreniyle başladı.Uludağ Üniversitesi ile yapılan 'Kültürel İşbirliği Protokolü' çerçevesinde birçok bilimsel, sanatsal ve kültürel faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Uludağ Makam konserleri, Türk Müziği'nde Kadın Dokunuşları Konseri, Aşıkhane Konserleri gibi müziği, sanatı ve kültürü harmanlayan, izleyicileri hayran bırakan konserlerimizin yanı sıra Oxford Maqam ve ünlü piyanist Patricia Buzarı gibi dünyaya mal olmuş müzikleri, müzisyenleri de şehrimizde ağırladık. Bursa'da ilk olan birçok etkinliğimiz ve konserlerimiz büyük beğeni ile takip ediliyor. Ben hem emek veren sanatçılarımıza, hocalarımıza hem de hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Sanatı, kültürü ve değerlerimizi geleceğe taşıyan bu işbirliğimiz bundan sonra da devam edecektir" dedi.

İkinci kez uluslararası bir etkinliği başlattıklarını kaydeden Başkan Dündar, "Yurdumuzun dört bir yanından gelen sanatçılarımızla bakır çalgılara gönül vermiş gençlerimizle ve uluslararası alanda duayen olan sanatçılarla 'Uluslararası Bakır Çalgılar Çalıştayı'nı başlatıyoruz. Çalıştaya dünyaca ünlü sanatçılar katılacak. 28 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde devam edecek çalıştayda her gün bir konser gerçekleştirilecek, yarışmalar yapılacak. Özellikle 30 Nisan'da Sarıalan'da gerçekleştirilecek konser yerli yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlayan Uludağ'da herkese keyifli bir gün yaşatacak. Usta ellerden ve tekniklerden müziğin ve bakır çalgıların tadına varacağımız çalıştayın verimli ve hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. İsmail Göğüş de çalıştayın yapılmasını teşviklerinden dolayı Doç. Dr. Peter Körner'e teşekkür ederek, "Osmangazi Belediyesi'yle imzaladığımız protokolle Bursa'nın pek çok yerinde etkinlikler gerçekleştirdik. Başkanımızın bizlere yol açması, bizlerin sanatsal ve bilimsel birikimi, Bursa'ya bir şeyler kazandırdı. Bugünkü çalıştayı destekleyen başkanımıza, müdürlerine ve katılan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çalıştay kapsamında kendi alanlarında dünyaca saygın sanatçılar olan Almanya'dan Prof. Jamie Williams, Uludağ Üniversitesi'nden Doç. Dr. Peter Körner, Romanya'dan, Julian Lupu ve Renato Lupu, Japonya'dan Noriyoshi Murakami ve Ankara Devlet Opera ve Balesi'nden Cem Akçora, 40 katılımcı ile hem teknik, solistlik, hem de oda müziği çalışmaları yapacaklar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.