Hava Durumu

Osmangazi'de bir tarihi miras daha ayağa kalkıyor

Bursa'nın tarihi miraslarından biri daha Osmangazi Belediyesi tarafından ayağa kaldırılıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 240 metrekarelik bir alan 450 bin liraya ihale edilen 'Kedili Tekke'nin 6 ay içerisinde hizmete gireceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2017 19:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2017 19:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi'de bir tarihi miras daha ayağa kalkıyor

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Muradiye Mahallesi'nde 16. yüzyılda Şeyh Ahmet tarafından yaptırılan Kedili Tekke, Osmangazi belediyesi tarafından restore ediliyor. 1925 yılına kadar Rıfaiyye, Bektaşi, Nakşibendi ve Halidiyye tarikatları tarafında kullanılan tekke, çıkan kanun gereği kapatıldı. Daha sonra sosyal alan için kullanılan tekke, kısa bir süre sonra yeterli alana sahip olmadığı için kendi haline terk edildi. O günden bugüne harabe haleni dönen tekke için Osmangazi Belediyesi harekete geçti.

Tarihi mirasları birer birer ayağa kaldırılmasında öncü olan Osmangazi Belediyesi, 450 bin liralık ihale bedeli ile 240 metrekarelik yapıyı tekrar vatandaşın hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Restorasyon çalışmaları için ilk harcı temeline atan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bu eser halk arasında Kedili Tekke adıyla anılan Mîr-i Büdelâ Tekkesi'dir. 16'ncı yüzyılda faaliyetlere başlayan tekke daha sonra 1925 yılında kanun gereği kapatılmış. Sosyal alan olarak kullanılan tekke, yeterli alana sahip olmadığı için kendi halinde kalmış. O günden bugüne kullanılmayan mekan çöküntü haline gelmiş. Mahalle halkının talebi üzerine temizlenmesi ve restorasyonu için harekete geçtik. Burası bölgenin yeniden canlanmasına katkı sağlayacak ve çirkin manzara ortadan kalkmış olacak. 240 metrekarelik, 3 odası, salonu, sofası ve avlusu bulunan alanı 6 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık 450 bin liraya ihaleye çıktı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.