Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi'de nefes aldıran kamulaştırmalar

Osmangazi Belediyesi, 2018 yılının bitmesine sayılı günler kala yapmış olduğu kamulaştırmalar ile dikkat çekiyor. İlçedeki arazi sıkıntısından dolayı hayata geçirilen yatırımlar için yıl içinde 21 bin 850 metrekare alan kamulaştıran Osmangazi Belediyesi, hak sahiplerine 52 milyon 250 bin TL ödeme yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2018 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2018 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi'de nefes aldıran kamulaştırmalar

İlçedeki sıkışık ve plansız yapılaşmadan dolayı yatırımları gerçekleştirecek alan bulmakta zorlanan ve en ufak bir yatırım için dahi binlerce metrekare alan kamulaştıran Osmangazi Belediyesi, 2018 yılı içerisinde toplam 21 bin 850 metrekarelik alanı kamulaştırdı. Yeni yollar ve meydanlar açmak, yeşil alanları artırmak, ilçeye spor tesisleri kazandırmak, kentsel dönüşüm-gelişim alanları oluşturmak, arkeolojik kazılar için uygun alan hazırlamak, çıkmaz sokakları çıkar hale getirmek adına yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine 52 milyon 250 bin TL ödeme yapıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, projeleri hayata geçirirken alan bulmakta büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Maliyeti çok yüksek olsa da, bu engelleri kamulaştırma yaparak aşıyoruz. Öyle ki, bazı yatırımlarımızın kamulaştırma bedeli, yapım maliyetinden çok daha fazla oluyor. İnşaat bedelinden 5-10 kat fazla bedel ödediğimiz projelerimizin maliyeti de artıyor. Bu yönüyle bakıldığında Osmangazi, Bursa'da hizmetin en pahalı üretildiği şehir. Osmangazi'yi daha modern ve yaşanabilir hâle getirmek için yatırımlarımız son sürat devam edecek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.