Hava Durumu

Osmangazi kamulaştırmada lider

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında gerçekleştirdiği yatırımlar için toplam 39 bin 668 metrekarelik alanı istimlâk etti. Yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 48 milyon 42 bin lira ödendi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2018 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi kamulaştırmada lider

İlçedeki sıkışık ve plansız yapılaşmadan dolayı yeni yollar ve meydanlar açmak, yeşil alanları artırmak, ilçeye spor ve sosyal tesisler kazandırmak için gereken alanları kamulaştırma yaparak elde eden Osmangazi Belediyesi, 2017 yılı içerisinde toplam 39 bin 668 metrekarelik alanı istimlâk etti.

Hem hizmet ve yatırımların gerçekleştirilebilmesi hem de ilçeye değer kazandırılması amacıyla Osmangazi Belediyesi tarafından satın alınan gayrimenkullere toplam 48 milyon 42 bin lira ödeme yapıldı. Bu kamulaştırma rakamı ile Osmangazi Belediyesi, Bursa'da hizmet üretmek adına en yüksek kamulaştırma bedeli ödeyen ilçe oldu.

Osmangazi Belediyesi, en fazla alanı Bursa'ya gerçek meydanını kazandıracak olan Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için kamulaştırdı. Projenin startının verildiği 2011 yılından bu yana bölgedeki binaların yüzde 95'i kamulaştırıldı. Proje kapsamında yapılan kamulaştırmalar ile 19 bin 529 metrekarelik alan elde edildi. Bugüne kadar Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm projesi dahilinde yapılan kamulaştırmalara yaklaşık 120 milyon lira ödendi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Projelerimizi hayata geçirirken alan bulmakta büyük sıkıntı yaşıyoruz. Maliyeti çok yüksek olsa da, bu engelleri kamulaştırma yaparak aşıyoruz. Öyle ki, bazı yatırımlarımızın kamulaştırma bedeli, yapım maliyetinden çok daha fazla oluyor. İnşaat bedelinden 5-10 katı fazla bedel ödediğimiz projelerimizin maliyeti de artıyor. Bu yönüyle bakıldığında Osmangazi, Bursa'da hizmetin en pahalı üretildiği şehir. Osmangazi'yi daha modern ve yaşanabilir hale getirmek için yatırımlarımız son sürat devam edecek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.