Hava Durumu

Osmangazi modern bir tesise daha kavuşuyor

Osmangazi Belediyesi tarafından geçen ekim ayında temeli atılan Soğanlı Kapalı Pazar Alanı inşaatında sona gelindi. Çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Dündar, toplam 4 mahalleye hizmet verecek olan tesisin ay haziran başından itibaren faaliyete geçeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2013 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2013 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi modern bir tesise daha kavuşuyor

Çağdaş mimarisi ve kendine özgü üst örtüsüyle örnek bir proje olan Soğanlı Kapalı Pazar Alanı’ndaki çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Toplam 5 bin metrekarelik bir alanı kapsayan, içerisinde 200 satış standının yer alacağı pazar alanında idari ofisler, alışveriş için gelen vatandaşların faydalanabileceği kafeterya, tuvaletler ile zabıta noktaları yer alacak.
Vatandaşların rahat alışveriş yapabilme imkanına sahip olacağı tesis aynı zamanda esnafı ve halkı yazın sıcaktan kışın soğuktan koruyacak modern bir üst örtüye sahip. Tesis, haftanın farklı günleri farklı konseptlerdeki pazarlara ev sahipliği yaparken, sosyal ve kültürel faaliyetler için de bir alternatif oluşturacak. Başta sebze, meyve ve giyim pazarı fonksiyonlarına uygun olarak tasarlanan pazar alanı projesinde, Osmangazi Belediyesi’nin ödüllü projelerinden Çarşamba Pazarpark’ta olduğu gibi, balıkçılar için soğuk hava şartlarının sağlandığı ayrı bir bölümünde yer alıyor.
Soğanlı Kapalı Pazar Alanı’nı gezip çalışmalar hakkında bilgi Başkan Mustafa Dündar, tesisin mayıs ayı sonunda hizmete gireceğini söyledi. Osmangazi Belediyesinin bu dönem kapalı pazar yerlerine büyük önem verdiğini, Çarşamba PazarPark, Akpınar ve Fatih Çiftehavuzlar Yaşam Merkezleri’nin tamamlanarak hizmete girdiğini ifade eden Başkan Dündar, “Bildiğiniz gibi yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte 2016 yılından itibaren sokak pazarları kalkacak. Biz de bunu dikkate alarak, hem vatandaşımızı, hem de esnafımızı mağdur etmemek adına kapalı pazar yeri çalışmalarımıza ağırlık verdik. Modern, Bursa’ya yakışan, hijyenik şartlara uygun pazar yerleri yapıyoruz. Bu dönemde yaptığımız 4’üncü pazar yeri olan Soğanlı Pazarı inşaatında artık sona gelindi. Burası da modern bir alışveriş merkezi olacak” dedi.
Dündar, haziran başından itibaren faaliyete geçmesi planlanan pazar alanının Soğanlı, Alemdar, Çiftehavuzlar ve Çirişhane mahallelerine hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.