Hava Durumu

Osmangazi şefkati

İlçenin vizyonunu değiştiren Osmangazi Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşları da unutmadı. 'Belediyem Benimle' projesi kapsamında geçtiğimiz yıl binlerce insana yardım eli uzatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2018 07:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2018 07:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi şefkati

EVLER TEK TEK GEZİLDİ

Osmangazi Belediyesi'nin örnek sosyal sorumluluk projesi olan 'Belediyem Benimle' sayesinde ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzü güldü. Mahalleleri tek tek gezerek ilçe halkının kapısını çalan 'Belediyem Benimle' ekibi, vatandaşların öncelikle ekonomik ve sosyal hayat standartları ile ilgili değerlendirme yapıyor. Belediye görevlileri daha sonra ihtiyaç sahibi ailelere başta erzak olmak üzere, ev eşyası, giyecek, yakacak, kırtasiye, medikal malzeme ve kira yardımında bulunuyor. Ayrıca, proje kapsamında belediyenin görev alanı dışında kalan konularda da ilçe halkı bilgilendirilerek ilgili kurumlara ulaşmaları ve hızla destek almaları sağlanıyor.

9 BİN AİLEYE ULAŞILDI

'Belediyem Benimle' ekibi, 2017 yılında ilçedeki 136 mahalleyi gezerek 9 bin 717 aileye ulaştı. İhtiyaçları doğrultusunda 6 bin 151 aileye erzak yardımında bulundu. Erzak dışında, 482 aileye mobilya, bin 115 ai-leye ise beyaz eşya desteği verildi. Bayram dönemlerinde 600 çocuğa giyeceklerin bulunduğu hediye paketleri dağıtıldı. 7-12 yaş arasındaki 309 çocuğa da okul çantası verildi. Engelli, hasta ve bakıma muhtaç 106 aileye akülü araç, tekerlekli sandalye hasta yatağı, işitme cihazı, hava filtresi, koruyucu gibi medikal malzeme yardımında bulunuldu. Proje ile ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bu çalışmamız İlçede ihtiyaç sahibi tek bir vatandaş kalmayıncaya kadar sürecek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.