Hava Durumu

Osmanlı Bindallıları Finlandiya'da

Mudanya Dörtçelik ATL ve METEM öğretmen ve öğrencileri, Tekstil Müzeleri Comenıus projelerinin 4. proje ziyareti için Finlandiya’ya gitti.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2012 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2012 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmanlı Bindallıları Finlandiya'da
Mudanya Dörtçelik ATL ve METEM’den 2 idareci, 3 öğretmen ve 3 öğrenci, AB Hayatboyu Öğrenme Programı çerçevesinde hazırladıkları Comenius projeleri kapsamında 05-12 Mayıs tarihleri arasında Finlandiya’da proje çalışmaları yaptı. Proje ekibi, mayıs ayında gecenin sadece üç saat yaşandığı kuzey ülkesi Finlandiya’da giyim üretim teknolojileri alanındaki çalışmaları inceledi ve bölgenin tarihi yerlerini gezdi. Dörtçelik METEM’in Finlandiya’daki proje ortağı olan okul, proje gezisi sırasında öğrencilerinin diktiği 19. yüzyıl sonu Osmanlı gelinliklerinden biri olan bindallıyı da görücüye çıkardı.


Tarihi kıyafetlerin ortak ülkelerin okulları tarafından dikilmesinin çok anlamlı olduğunu söyleyen okul müdürü M. Akif Kasımoğlu, Türkiye’yi temsil etmek ve tanıtmak görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Dörtçelik METEM Giyim Üretim Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri bu günlerde Romanya ve Finlandiya’ya ait tarihi iki kıyafetin dikimi üzerinde çalışıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.