Hava Durumu

Osmanlı eserleri artık daha kolay anlaşılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı tarafından Kur'an-ı Kerim ve Osmanlıca kursları açılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2012 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2012 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmanlı eserleri artık daha kolay anlaşılacak
Hayrat Vakfı Bursa temsilcisi Mustafa Topöz, yeni nesillerin geçmişi iyi öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı daha önce de hayata geçirdiği Kur'an-ı Kerim ve Osmanlıca kurslarına tekrar başlıyor. Ülke genelindeki halk eğitim merkezlerinin hepsinde verilecek kurslarda Osmanlı'dan kalan eserlerin okunabilmesi ve anlaşılabilmesi hedefleniyor. Ördekli Kültür Merkezi'ndeki toplantıda kurslar hakkında bilgi veren Hayrat Vakfı Bursa temsilcisi Mustafa Topöz, maksatlarının Osmanlı eserlerine sahip çıkarken, onları daha iyi tahlil edip anlaşılabilir hale getirmek olduğunu belirtti. Topöz, "Milli kültürümüzün temelini teşkil eden eserlerimizin hemen hemen tamamı Osmanlıcadır. Kendi memleketimizde, ecdadımızın her zaman şeref duyduğumuz bin yıllık şanlı bir tarih koridorundan bizlere armağan ettiği sayısız güzide eser, bugün fikri ve estetik boyutta çoğumuza maalesef bir turiste olduğu kadar uzak ve yabancıdır. Yeni nesillerin geçmişi iyi öğrenmesi gerekiyor. Osmanlıcayı öğrenmek, öz yurdunda kendi kültürüne yabancı kalmış bir neslin vicdan muhasebesinde ecdadına ve tarihine karşı vadesi çoktan dolmuş bir fikir borcudur" dedi.

Yüzyıllara dayanan Osmanlı geçmişine ışık tutacak bu kurs faaliyetinin önemli olduğunu ifade eden Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mefail Hızlı, "Hayrat Vakfı'nı tebrik ediyorum. Bir medeniyetin dili olan Osmanlıca eserlere değer vermek ve onları daha iyi anlamak adına gerçekleştirilen bu organizasyon gençlere ufuk açacaktır" şeklinde konuştu.

Ücretsiz kurslar hakkında www.osmanlicaegitim.com ve www.kuranegitimi.com adreslerinden bilgi alınıp online kayıt yaptırılabileceği öğrenildi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.