Hava Durumu

ÖSYM 2017-YGS sonuçları açıklandı mı? (28 Mart 2017)

2017 YGS sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sistemi sonuc.osym.gov.tr adresinden TC/YU Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi'yle erişime bugün açılacak. YGS sonuçları 2017 öğrenmek için ÖSYM Aday Şifresi ve TC/YU Numarası giriş yapmak zorundasınız. YGS 2017 sonuçları sorgu ekranına öğrenciler ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr adresini bilgisayarlarının arama çubuğuna yazarak ulaşabilirler.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ÖSYM 2017-YGS sonuçları açıklandı mı? (28 Mart 2017)

ÖSYM 2017-YGS sonuçları bugün açıklanacak. YGS sonuçları TC/YU Numarası ile sorgulama ekranı sonuc.osym.gov.tr'de. YGS 2017 sonuçları sorgulama için ÖSYM şifresi ve diğer detaylar... YGS 2017 sonuçları sorgu ekranına öğrenciler ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr adresini bilgisayarlarının arama çubuğuna yazarak ulaşabilirler. sonuc.osym.gov.tr adresine giren adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifresini çıkan ekrandaki kutucuklara yazarak YGS sonuçlarına ulaşabilirler. Sizde YGS sinav sonuclarını osym.gov.tr ile aynı anda aksam.com.tr'den öğrenebilirsiniz. YGS sonuçları 28 Mart 2017 (BUGÜN) tarihinde ÖSYM sonuç açıklama sayfası üzerinden yayınlanacaktır.

YGS SONUÇLARI 2017 SORGU EKRANINA NASIL ULAŞILIR?

YGS 2017 sonuçları sorgu ekranına öğrenciler ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr adresini bilgisayarlarının arama çubuğuna yazarak ulaşabilirler. sonuc.osym.gov.tr adresine giren adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifresini çıkan ekrandaki kutucuklara yazarak YGS sonuçlarına ulaşabilirler.

YGS SINAV SONUÇLARI (SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA BU LİNKTE OLACAK)

YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM nin yapmış olduğu yenilik bununla da sınırlı kalmamıştır. ÖSYM bu yıl sınava giren adayları ve ailelerini rahatlatacak bir yenilik ile sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacağını duyurmuştur. YGS sonuçları 28 Mart 2017 tarihinde ÖSYM sonuç açıklama sayfası üzerinden yayınlanacaktır. Sonuçların saat kaçta yayınlanacağına dair bir duyuru yapılmamıştır. Sonuçların açıklanması ile birlikte adaylar sonuç açıklama sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sonuçları görüntüleyebilecektir. Adaylar sınav sonuçlarını yalnızca sistem üzerinden öğrenebilecekler bunun dışında herhangi bir şekilde adaylara postayla sonuç gönderilmeyecektir.

2017 LYS başvuruları ne zaman?

LYS başvurusu yapmak için adayların YGS puan türlerinden herhangi birisinden 180 puan almış olmaları gerekmektedir. Barajı aşan adaylar sınavlardan istediklerine başvuru yapabilirler. LYS için başvurular 4-17 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır.

YGS'de puan hesaplaması nasıl yapılıyor?

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların;Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecek:

• Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecek. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak.

• Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacak.

• Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacak.

• Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından "geçersiz" sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecek.

YGS SONUÇ BELGESİ GÖNDERİLMEYECEK

ÖSYM'nin 2017 YGS sonuçları açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

12 Mart 2017 tarihinde saat 10.00'da başlayarak yapılmış olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2017-YGS) girerek sonuçlarını bekleyen 1.987.484 aday ve ailelerinin heyecanlı bekleyişini en kısa sürede bitirebilmek amacıyla tüm ÖSYM personeli, sınavın yapıldığı tarihten bu yana büyük bir özveri ile çalışarak sınav sonuçlarını 28 Mart 2017 tarihinde açıklama aşamasına getirmiştir.

Yaklaşık 6 ay boyunca, sınavda sorulacak soruların oluşturulmasından, sınav sonrasında sonuçların açıklanmasına kadar geçen süre içerisinde her anı dakika dakika planlanmış olan bu süreç hak ve adalet ölçüsünde, sorunsuz ve büyük bir başarı ile planlandığı gibi tamamlanmış ve değerlendirme süreci sonlandırılmıştır. Her cevap kâğıdı optik okuyucularda iki kere okunmuş ve kontrol edilmiştir. Adaylarımız, toplam 171 sınav merkezinde, 7.031 sınav binasında, 109 bin 393 sınav salonunda, 314 bin 816 sınav görevlisinin nezaretinde 160 dakika boyunca bilgilerini cevap kâğıtlarına işaretlemişlerdir. Sınavın başarı ile sonuçlandırılmasında tüm adaylarımızın, velilerimizin, vatandaşlarımızın, medya mensuplarının anlayışları ve yapıcı tutumları büyük önem arz etmiştir.

Özellikle;

- Sınav sürecinin performansını artırmak üzere ÖSYM tarafından son 4 yıl içerisinde geliştirilmiş olan sistemler, yöntemler eksiksiz ve sorunsuz olarak uygulanmıştır.

- Sınav merkezlerinde oluşturulan Sınav Koordinasyon Kurulları tüm ilgili kurum ve kuruluşların büyük bir uyum içerisinde çalışmasını sağlamış, bu da sınav güvenliği ve konforuna önemli bir katkı üretmiştir.

- Adaylarımızın sınav kuralları hakkında bilgilendirilmesi çalışmaları meyvesini vermiş ve adaylarımız ÖSYM sınav uygulama ilkeleri ile büyük bir uyum içerisinde olmuşlardır.

- Adayların sınav başvurularını zamanında yapmış olmaları sınav sürecinde gecikmelerin önüne geçmiştir.

- ÖSYM'nin oluşturduğu Sınav Koordinasyonunda görevli akademisyen ve öğretmenlerimizin sınav günü görevlerini yerine getirme konusunda özverili olmaları ve sınavın kurallara uygun olarak yürütülmesine büyük destek vermeleri, sürece önemli bir katkı üretmiştir.

- Merkezde; sınav evrakının basım evinden alınarak sınav merkezlerine gönderildiği andan, tekrar ÖSYM'ye dönüşüne kadar her adımı izlenmiş ve sınav günü sınav binalarında sınav salonlarında oluşan sorunlara anında çözümler üretilmiştir.

- Sınav salonlarının büyük bir kısmının kamera ile izlenmesi nedeni ile sınavın yürütülmesi büyük bir titizlikle sağlanmış ve kayıtlar tutulmuştur.

- Sınavın tamamlanmasından sonraki süreçte bazı kötü niyetli çevrelerce sınavın güvenliği hakkında yaratılmak istenen spekülasyonlar boşa çıkmıştır.

- ÖSYM'nin tüm birimlerinde oluşturulmuş olan TAKIM RUHU sonuçların çok kısa bir süre içerisinde açıklanması ile bir kez daha kendisini göstermiştir. Sürecin bu kadar hızlı yürütülmesine destek veren tüm ÖSYM çalışanlarına, Sınav Koordinasyon Kurulu Başkanları Rektörlerimize ve diğer üyelerine, Sınav Koordinatörlerimize, ÖSYM Temsilcilerimize, Engelli Temsilcilerine, Bina Sınav Sorumlularına, Bina Yöneticilerine, Salon Başkanı ve Gözetmenlere, Engelli Salon Görevlilerine, Nakil ve Koruma Görevlilerine, Kolluk kuvvetlerine ve bu süreçte işbirliği içinde olan tüm kamu kurumlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.