Hava Durumu

ÖSYM'den KPSS ücret açıklaması

KPSS sınav ücretlerindeki artışa tepki ses getirdi. ÖSYM'den yapılan açıklamada ücretlerin yeniden değerlendirileceği duyuruldu. Yeni ücretler 27 Mart'tan önce açıklanacak. Öte yandan ücretlerin düşürülmesini isteyen adayların başlattığı imza kampanyasına 27 bin kişi destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2017 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2017 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ÖSYM'den KPSS ücret açıklaması

2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik Kılavuzu'nda açıklanan sınav ücretleri tartışma yarattı, adaylar açıklanan ücretlere tepki gösterdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) de bunun üzerine bir duyuru yaparak ücret konusunun yeniden değerlendirileceğini açıkladı. Yeni ücretler KPSS Alan Bilgisi sınav başvurularının başlayacağı 27 Mart'tan önce adaylara duyurulacak. ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

"2017 yılına kadar her biri beşer testten oluşan, adaylara kaç teste cevap verdiğine bakılmaksızın aynı kitapçığın verilip aynı süre tanınarak iki oturum şeklinde yapılan KPSS alan bilgisi sınavları bu yönüyle her zaman eleştirilmiş, adaylar ve sınav görevlileri tarafından sürekli şikâyet konusu edilmiştir. 2017 itibarıyla yürürlüğe giren mevzuat değişikliği ile birlikte söz konusu eleştiriler de göz önünde bulundurularak, KPSS alan bilgisi sınavlarında birçok iyileştirme yapıldı. Adayların sadece puanını kullanacakları testlere katılmalarına imkân vermek amacıyla sınav saatleri de, her bir test için farklılaştırıldı. Adaylar ve ilgili kamuoyunca memnuniyetle karşılandığı gözlenen tüm bu iyileştirmelerin, sınavların cumartesi ve pazar günleri dört oturum olarak yapılacak olması nedeniyle ortaya çıkan maliyet artışının sınav ücretlerine yansıtılması sonucu meydana gelen tartışmaların gölgesinde kaldığı; tek teste giren ile beş teste giren adaylara sınav maliyetlerini doğru yansıtmayı amaçlayan bu test bazlı ücretlendirmenin, sanki katıldığı teste bakılmaksızın tüm adayların sınav maliyetlerini kat kat artırdığı biçiminde algılandığı görüldü. 13 Mart'ta 2017 KPSS kılavuzunda kamuoyuna açıklanan tüm bu iyileştirmeler korunarak sadece test bazlı ücretlendirme konusu ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirilecek, yeni ücretler KPSS Alan Bilgisi sınav başvurularının başlayacağı 27 Mart 2017 tarihinden önce adaylara duyurulacak."

27 BİN KİŞİDEN TEPKİ

Kılavuzun açıklanmasının ardından ücretlere tepki gösterenler adaylar dün Change.org'da 'KPSS ücretleri düşürülsün' başlığıyla imza kampanyası başlattı. Kampanyaya 1 günde yaklaşık 27 bin kişi destek verdi. Açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Ailemiz bizi zar zor okutuyor bir de devlete sınav için tonlarca para döküyoruz. Maddi durumu yetersiz olan sınava giremeyecek mi? Artık sınav ücretlerini ödemek için kredi çekmemiz gerekecek galiba. Ücretlerin ödenebilir şekilde olmasını istiyoruz."

Kampanyaya destek veren bir imzacı, "İş garantisi olmayan bir sınav için, işsiz ve geliri '0 (Sıfır) TL' olan ve tek derdi devlet memuru olmak isteyen biz gençleri sömürmekten vazgeçin" diyerek tepki gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.