Hava Durumu

Otobüs durağında taciz etti

Adana’da, durakta otobüs bekleyen üniversite öğrencisi 23 yaşındaki E.Y.’yi öpmeye kalkıştığı, genç kızın tepki göstermesi üzerine de boğazını sıktığı iddiasıyla hakkında dava açılan 26 yaşındaki Tevfik Baysoy, 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2013 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2013 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Otobüs durağında taciz etti

Olay, 10 Mayıs 2012’de, merkez Seyhan İlçesi Sakarya Mahallesi D-400 Karayolu üzerinde meydana geldi. Çukurova Üniversitesi öğrencisi E.Y., okula gitmek üzere D-400 Karayolu üzerindeki durağa çıkıp otobüs beklemeye başladı.

Madde bağımlısı olduğu ileri sürülen Tevfik Baysoy, iddiaya göre, kızın yanına gelip, "Senden çok hoşlandım. Benim kız arkadaşım yok. Tanışıp, arkadaş olabilir miyiz? Sen arkadaşım olur musun?" diyerek öpmeye kalkıştı. Şoke olan E.Y., Baysoy’u tersleyerek, "Ne münasebet, sen kim oluyorsun?" karşılığını verdi. Aldığı cevap üzerine öfkelenen Tevfik Baysoy, kızın boğazını sıkarak, hakaretlerde bulundu. E.Y.’nin yardım çığlıkları üzerine saldırgan hızla olay yerinden kaçtı. Kısa süre sonra polis ekiplerince yakalanıp, tutuklanan Tevfik Baysoy hakkında, ’cinsel saldırı, basit yaralama ve hakaret’ suçlarından 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

ÖZÜR DİLEDİ

"Çok pişmanım. Kendisinden özür diliyorum" diye savunma yapan sanık Tevfik Baysoy tahliye edilirken, E.Y. de ruh sağlığıyla ilgili rapor aldırılmak üzere hastaneye sevk edildi. Sonraki duruşmada ise hastaneden ’E.Y.’nin yaşadığı olay sebebiyle ruh sağlığı bozulduğu’ yönde rapor verilince asliye ceza mahkemesi hakimi, görevsizlik kararı vererek dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi.

Yargılamasına, 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilen sanık Baysoy, "Uyuşturucu bağımlısıyım. Bu olay olduğunda ben kendimde değildim. Olayın nasıl olduğunu hatırlamıyorum" dedi. Sanığın, "Seninle tanışmak istiyorum. Sevgilim olur musun?" diyerek sarılıp öpmeye kalkıştığını belirten E.Y., sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. E.Y. asliye ceza mahkemesindeki ilk duruşmada ise yaşadığı olayın etkisiyle gözyaşlarına hakim olamamıştı. Üniversiteli E.Y., olay anını şöyle anlattı:

"Yanıma gelerek arkadaşlık teklif etti. Kabul etmeyerek uzaklaşmak istedim. Belimden sarılarak dudağımdan öpmeye çalıştı. Kurtulmak için kendimi yere attım. ’Seninle yatmak istiyorum. Sevişmek istiyorum’ gibi sözler söylemeye devam ediyordu. Kalkıp, tekme attım. Bu kez de boğazıma sarıldı. Çevreden görüp yardıma gelenleri görünce de kaçtı."

Mahkeme heyeti, E.Y.’nin yaşadığı olaydan dolayı ruh sağlığının bozulup bozulmadığı konusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan yeniden rapor aldırılmasına, sanık Baysoy’un da suçun niteliği ve mevcut delil durumuna göre tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.