Hava Durumu

Otobüs seyir halindeyken alev topuna döndü

Batman’da bir turizm firmasının şehirlerarası yolcu otobüsü seyir halindeyken alev alev yandı. Yangının fark edilmesi ile 45 yolcu tahliye edilirken bagajları ise yandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2014 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2014 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Otobüs seyir halindeyken alev topuna döndü

Antalya’ya gitmek üzere Batman’dan yola çıkan yolcu otobüsü Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu Siverek yakınlarında motor kaputu tutuşmaya başladı. Abdülhakim Işık'ın yönetimindeki 72 DC 172 plakalı yolcu otobüsünün motor bölümünde çıkan yangın yolcular tarafından fark edildi. Yolcuların ikazı üzerine emniyet şeridine çekilen otobüsteki 45 yolcu kısa sürede tahliye edildi. Ancak birçok yolcu yanlarına aldıkları eşyaları kurtaramadı.

SEYİR HALİNDEKİ OTOBÜS ALEV ALEV YANDI

Kısa sürede büyüyen yangın otobüsü ateş topuna çevirdi. İhbar üzerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Yolcular ise itfaiyenin geç müdahalesinden yakındı. Dumandan olumsuz etkilenen bir kişi ise olay yerinde bekletilen ambulansta müdahale edildi. Jandarma yol güvenliğini sağlarken yol yaklaşık bir saatliğine trafiğe kapatıldı. Yolcular ise farklı bir otobüs ile Siverek şehirlerarası otogarına taşındı. Motordan çıktığı öne sürülen yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.