Hava Durumu

Otogardaki kanlı saldırıda çarpıcı gelişme

Türkiye’yi sarsan ‘töre’ cinayetinde sırtından bıçaklanan Ceylan İ. devlet korumasında. Yüksek güvenlikli gizli bir sığınma evine yerleştirilen genç kadın ilk olarak psikolojik tedavi görecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2015 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2015 08:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Otogardaki kanlı saldırıda çarpıcı gelişme
İstanbul Esenler Otogarı’nda işlenen töre cinayeti mağdurlarından Ceylan İnal’a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sahip çıktı. Yaşanan olayda, Mardin’den gelen genç kadının yakınları Hamdullah Ayaydın’ı bıçaklayarak öldürmüştü. 19 yaşındaki Ceylan ise ağır yaralanmıştı.

Tedavisi tamamlanan Ceylan geçtiğimiz günlerde yeni bir hayata yelken açtı. Genç kadın ile görüşen bakanlık yetkilileri Ceylan'a tüm haklarını anlattı. Ancak, Ceylan’ın 18 yaşından büyük olması nedeniyle “Evet korumayı kabul ediyorum” demesi gerekiyordu. Ceylan’ın, devlet korumasını kabul etmesinin ardından bakanlık da düğmeye basmış oldu. Bu aşamada Ceylan için tüm önlemler uygulamaya alınacak. Bunlar arasında genç kadının fiziki olarak değiştirilerek yeni bir kimliğe kavuşturulması da yer alıyor. Ceylan hastanedeki tedavisinin ardından özel korumalı gizli bir sığınma evine yerleştirildi. Ceylan’ın nerede olduğunu yetkililerin dışında hiç kimse öğrenemiyor. 

ÖNCE EĞİTİM SONRA İŞ İMKANI 

Bakanlık öncelikle Ceylan’ın bozulan psikolojisini normal seviyelere getirilmesi için çaba gösterecek. Son aşamada ise Ceylan’ın ruhsal durumunun sağlıklı olması halinde Bakanlık, eğitim desteği, meslek ve iş imkânları sağlayacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.