Hava Durumu

Otomotivciler David Coulthard'ı ağırlayacak

Bursa'da düzenlenecek 'Türkiye Otomotiv Sektörü'nde Ar-Ge Proje Pazarı ve Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması' nda bir dizi etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında, '10 İnovasyon Şifresi' kitabının yazarı Tom Kelly, F1 Pilotu David Coulthard konferanslar verecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2013 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2013 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Otomotivciler David Coulthard'ı ağırlayacak

Bu yıl ikincisini düzenlenecek ve her yıl içeriğini geliştirerek uluslararası arenada markalaştırma hedefi ile yola çıkan 'Türkiye Otomotiv Sektörü'nde Ar-Ge Proje Pazarı ve Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması' 17-18 Nisan tarihleri arasında Bursa'da yapılacak. Yeni tasarımcıların yetiştirilmesini teşvik etmek amacıyla yola çıkılan projede üniversite ve sanayi işbirliğini güçlendirmek, özgün ve yaratıcı fikirleri olan tasarımcıları destekleyerek projelerinin dünya pazarlarına sunulmasına katkı sağlama hedeflleniyor.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ile yarışmaların düzenlendiğini, Ar-Ge'ye, girişimciliğe, sürdürülebilir katma değerlere destek olmak isteyeceklere öncülük yapmak istediklerini açıkladı.

Yapılacak yarışmalar ile uluslararası pazarlarda yer bulabilecek ürünler üretilmesi, hem de yarışmacıların tasarımcı kimliğinin güçlenmesini hedeflediklerini söyleyen Sabuncu, şöyle dedi:

"Bu etkinlik, sektörel motivasyon, işbirliği ve dayanışmaya katkı sağlayabileceği gibi, otomotiv sektörü ihracatının artırılmasına da katkı sağlayacaktır. Yarışmanın tanıtımı kapsamında, 21 üniversiteye 29 kez ziyaret yapılarak, yarışma anlatılmış, hem sektörde konusunda başarılı tasarımcılar ve hem de konuk konuşmacıların katılımı ile öğrencilerin bilgilendirilmesi sağlanmış, böylelikle katılımcı sektör temsilcileri ile öğrencilerin buluşması gerçekleştirildi."

TEMALAR BELİRLENDİ

Sabuncu, bu yıl 'Farklı Düşünün Fark Atın' ve 'Tasarım Yoluna Çık, Yolun Açık' temalarının işleneceğini kaydetti. Yarışma süresince yurt içi ve dışından otomotiv sektöründe önemli ve büyük adımlar atmış birçok konuşmacının da ağırlanacağını belirten Sabuncu, şöyle devam etti:

"Etkinlik proje sergileri ve ödül törenleri 17- 18 Nisan 2013 tarihlerinde Bursa'da Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında tasarım yarışması ödül töreni, '10 İnovasyon Şifresi' kitabının yazarı Tom Kelly Konferansı, proje sergileri, çeşitli paneller, eğitim seminerleri düzenlenecek. Etkinlikler içersinde, F1 Pilotu David Coulthard'ın vereceği konferasta bulunuyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.