Hava Durumu

Oylat mesire alanı Büyükşehir'le kalkınacak

Bursa ve İnegöl’ün marka değerlerinden Oylat Kaplıcaları’nın hemen yanı başında yer alan 66 dönümlük mesire alanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek turizme açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2014 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2014 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Oylat mesire alanı Büyükşehir'le kalkınacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen ay İnegöl Belediye Meclisi kararıyla büyükşehire devredilen Oylat mesire alanında incelemelerde bulundu. 66 dönümlük alanın Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek turizme açılacağını belirten Altepe, “İnegöl Belediyesi’yle el ele çalışmalarımız başladı. İnşallah kısa bir zaman sonra burası, halkın güzel vakit geçirebileceği, her türlü sportif faaliyetin yapılabileceği nezih mekanlardan biri olacak” dedi.

Bursa’nın tam anlamıyla yeşil kimliğini kazanması ve halkın güzel vakit geçirebileceği alanların düzenlenmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Altepe, diğer ilçelerde olduğu gibi İnegöl’de de bu tür çalışmalara önem verdiklerini söyledi. İnegöl’ün köftesi, mobilyası ve Oylat Kaplıcaları’yla Bursa’nın en önemli ilçelerinden biri olduğunu, Oylat Kaplıcaları’nın hemen yanı başında eşsiz güzellikte doğanın bulunduğunu kaydeden Altepe, burada 66 bin metrekarelik alanın turizme yönelik olarak sosyal tesislerle, yürüyüş, spor ve piknik alanlarıyla donatılacağını ifade etti. Çalışmalara İnegöl Belediyesi’yle el ele başladıklarını vurgulayan Altepe, “İnegöl Belediye Meclisi’nin alanın büyükşehire devriyle ilgili kararının ardından hazırlıklara başladık. Daha önce ilçe belediyesi tarafından buraya çeşitli düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemeler revize edilerek, eksiklikler giderilecek. Bursa’dan, çevre merkezlerden gelen insanlar burada aileleriyle birlikte güzel vakit geçirebilecekler” diye konuştu.

Oylat mesire alanının kısa bir süre sonra Bursa’ya ve bölgeye yakışır hale getirileceğini ifade eden Altepe, alanda BURFAŞ tarafından işletilecek bir sosyal tesisin de bulunacağını açıkladı. Sosyal tesiste hizmetin en güzelinin verileceğini, ekstra düzenlemelerle Oylat için yepyeni bir değerin oluşacağını belirten Altepe, mesire alanının şimdiden Bursa, İnegöl ve vatandaşlar için hayırlı olması dileğinde bulundu.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ise, Oylat mesire alanının daha önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu, burayı Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan kiralama usulüyle devraldıklarını anlattı. Alanın tefrişatı ve başlangıç düzenlemesi için 738 bin liralık harcama yaptıklarını belirten ve geçen ayki belediye meclisinde alınan kararla tüm mülkiyet halklarının Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini vurgulayan Kansu, “İnşallah bundan sonra Büyükşehir’in gücünü burada da hissettireceğiz. Çok nezih bir ortam olacağına inanıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye, İnegöl halkı adına teşekkür ediyorum” açıklanmasında bulundu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.