Hava Durumu

Özal'ın danışmanının oğlu kendini yakmaya kalktı

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın teknik danışmanı olan Erkal Zenger'in oğlu Zeki Zenger, zabıtaların kamulaştırma kararına karşı bugün işyerinin çatısına çıkarak kendini yakmak istedi. İşyerini boşaltmayacağını söyleyen oğlu Zenger "Burası bizim ekmek teknemiz. Ekmek teknemize kan doğranıyor" diye bağırdı. Erkal Zenger, Süleyman Demirel'den, Bülent Ecevit ve Turgut Özal'a dek pek çok siyasetçiyle birlikte çalışmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2017 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2017 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özal'ın danışmanının oğlu kendini yakmaya kalktı

Ankara Kalesi içinde bulunan ve restoran olarak faaliyet gösteren Zenger Paşa Konağı için kamulaştırma kararı verilince benzinli eyleme sahne oldu.

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, belediye ekipleri kamulaştırma kararını tebliğ için gelince, konağı işleten Erkal Zenger'in oğlu Zeki Zenger dama çıkarak üzerine benzin ve ispirto döktü ve kendisini yakmakla tehdit etti.

Personel de damda eyleme geçti. Binanın boşaltılması için işlem başlatan zabıtaya karşı personel tepki gösterdi. "Burası bizim ekmek teknemiz. Ekmek teknemize kan doğranıyor" diye bağırdı. Bölgede zabıtaların bekleyişi sürüyor.

ÖZAL'LI YILLARIN ÜNLÜ İSMİYDİ

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın teknik danışmanı olan merhum Erkal Zenger'in restore ettiği konak uzun süre turistlerin uğradığı yeri olmuştu. Osmanlı motifleri ile süslü tarihi konak restoran olarak hizmet verdi.

Zenger, Süleyman Demirel'den, Bülent Ecevit ve Turgut Özal'a dek pek çok siyasetçiyle birlikte çalıştı. Zenger, basın toplantıları ve miting organizasyonları yapıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.