Hava Durumu

Ozan Tufan'ın adını dünya konuşuyor ama gel gelelim...

Bursasporlu Ozan Tufan Milli Takım’daki performansıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmış durumda. Birçok kulübü peşinden koşturan genç krampon bu başarısının karşılığını henüz almış değil. Yeşil Beyazlı kulüpte oynamayan futbolculara milyon Eurolar ödenirken Ozan bu rakamın çok altında kalıyor. Küçük bir örnek, Frey oturarak 1 milyon 750 bin Euro, Ozan ise oynayarak 280 bin Euro alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 06:29
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 06:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ozan Tufan'ın adını dünya konuşuyor ama gel gelelim...
Kimse Ozan Tufan’dan bu kadar kısa zamanda bu denli bir sıçrama yapmasını beklemiyordu. Çok değil, geçen yıl gönderilmesi bile gündeme gelmişti. Ancak önce İrfan Buz, ardından da Şenol Güneş genç futbolcunun arkasında durdu ve onu hem Bursaspor’a hem de Türk futboluna kazandırdı. Ozan’ın sıçrama yapmasındaki en büyük etkenlerden biri de kuşkusuz onu A Milli Takımı’nın sezon başında yaptığı uzun kamp dönemine çağıran ve mevkisini değiştiren Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’di. Bursaspor’da sağbek oynayan Ozan, Milli Takım’da orta sahanın değişilmezleri arasında yer buldu.

TOPLAMDA 790 BİN TL ALIYOR

Ozan’ın Bursaspor’la sözleşmesi 2018’e kadar devam ediyor. Genç futbolcu imzaladığı mukaveleye karşılık Bursaspor’dan peşinat olarak 150 bin TL aldı. Ozan’a bu tutar üç eşit taksitte ödeniyor. Maaşı ve maç başı ücreti de 10’ar bin TL. Sözleşmesindeki bonuslara göre Ozan 15 maç oynarsa 100 bin TL, 25 maç oynarsa yine 100 bin TL ücret almaya hak kazanacak. Genç kramponun tüm maçlarda oynadığı varsayıldığında maaşı, bonusları ve peşinatıyla birlikte eline geçecek toplam para 790 bin TL olacak. Bu rakama primler dahil değil. 

FREY 6,25 KAT FAZLA KAZANIYOR

790 bin TL kurdaki son değere göre 280 bin Euro yapıyor. Yani peşinden birçok takımı koşturan, ara transfer döneminde Trabzonspor’un 8 milyon Euro teklif ettiği, adı Atletico Madrid ve Liverpool gibi dünya devleriyle anılan Ozan Tufan takımın en az kazanan futbolcularının başını çekiyor. Burada şöyle bir gerçek ortaya çıkıyor. Oynamayan Sebastien Frey 6,25, oynamayan Taye Taiwo 4,45, oynayan ancak verim alınamayan Samuel Holmen 3,75 ve yine aynı durumdaki Bakaye Traore 3,57 kat Ozan Tufan’dan daha fazla para kazanıyor. 

BURSASPOR’UN ADINI DUYURUYOR

Ozan Tufan’ın menajeri Ahmet Bulut yurtdışındaki kulüplerle temas halinde. Sezon sonunda  Bursaspor’a gelen bu teklifleri iletilecek. Bursaspor’un kapıyı 15 milyon Euro’nun altında açmayacağı bir gerçek. Ancak bir başka gerçek de genç kramponun Bursaspor’un adını uluslararası platformda duyurmasına rağmen oynamayanlardan bile daha az kazanması. Yeşil Beyazlı kulüp eğer Ozan’ı yüksek bir tutara satarsa ciddi bir gelir elde edecek. Ancak adı birçok takımla anılan Ozan Tufan da eğer satılmayacaksa ücretinde ciddi bir iyileştirmeyi fazlasıyla hak ediyor. (Süha GÜRSOY)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.