Hava Durumu

Özdemir: 20 takımlı lig konusunda bir karar yok

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Nihat Özdemir, ligin gelecek sezon 20 takımlı olmasıyla ilgili bir karar olmadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2019 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özdemir: 20 takımlı lig konusunda bir karar yok

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Nihat Özdemir, Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın elinde olduğunu iddia ettiği VAR kayıtları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abdurrahim Albayrak ile konu hakkında görüştüğünü ve Albayrak'ın genel kuruldan sonra açıklama yapacağını bildiren Özdemir, kayıtların sızdırılmış olabileceğini ve gerekli hesabı soracaklarını belirtti.

TRT Spor'a katılan Özdemir şu ifadeleri kullandı:

"GELECEK YIL VAR DAHA İYİ OLACAK"

VAR sistemine bu yıl cesaretle geçtik. Kulüpler Birliği'nin desteğiyle buna geçtik. Kısa zamanda eğitimler yaptık, tesisleri kurduk. Eğitim de yapmaya başladık ama bu süreç meselesi. Gelecek yıl VAR uygulamasının bu yıldan daha iyi olacağına inanıyorum.

Hatay Adana Demirspor maçında Hatay'ın iki golü VAR'dan iptal edildi. Tribünden hiç itiraz gelmedi. VAR'ın sayesinde az dahi olsa, ofsayt kararlarında benim gözümde yüzde yüz isabet olmuştur. Hakem sayısını 40'a çıkardık. Bunda katı değiliz. MHK'nin getirdiği her kararı irdeleriz, inceleriz. Hakemlerimiz ne kadar çok olursa alternatiflerde rahat ederiz. Her hafta aynı hakemler olunca stres oluyor. Her sırası 1'den 18'e kadar stresleri, istekleri, arzuları var. Hepsinin şikayetleri oluyor. Bunu en aza indirmek istiyoruz.

"VAR KAYITLARINI AÇIKLAMAYACAĞIZ"

Şu anda VAR kayıtlarının açıklamasını uygun bulmuyoruz ... IFAB kararına göre biz VAR kararının açıklanması taraftarı değiliz, açıklamayacağız da... Şu aşamada açıklamayı erken görüyorum.

"SIZDIRILMIŞ OLABİLİR"

Biz kendi ekibimize güveniyoruz. Bu Abdurrahim Albayrak'a sızdırılmış olabilir. Geçen gün beni aradı. Ben TFF genel seçimine kadar bu konuda herhangi bir açıklama yapıp kamuoyunu etkilemek istemiyorum dedi. Genel kuruldan sonra bu konuda bazı açıklamalar yapacağım dedi. Şu aşamada o yolda yürüyoruz. Açıklamaları bana yaparsa, gerçekten varsa bu kayıtlar, ekibimizi sorgulamamız lazım. Eğer böyle bir şey varsa bunun sebebi TFF'de çalıştığımız arkadaşlar olabilir. Sorumlularından hesabını soracağız. Bizim çalışan arkadaşımızdan veya hizmet aldığımız şirketten kaynaklı bir sorun olabilir. Ne olduğunu öğreneceğiz, biz bunu engellemesini biliriz. Bu kanunsuz yapılmış işlerin üzerine gitmeye çalışacağız.

YABANCI SAYISI

Yabancı sayısının bir süreç içinde gittikçe azaltılması gerektiğine inanıyoruz. Sahada mesela 8 olacak, 2 tribünde olacak, 4 kulübede olacak. Ya da 6 diyeceğiz, 6+2+2 yapacağız mesela.

LİGDEKİ TAKIM SAYISI

Erzurumspor'un bize müracaatı oldu. Arkadaşlarımız inceliyor. Bu işin zor olacağını bilmeleri lazım. İftar programında Ali Ay'a da söyledik. 4 takım adına konuşuyordum. Göztepe'nin durumu belli değildi. Sezon başında 20 takım olacak açıklamasını yaparsanız olur. Ama sezon sonlarında bunu dünya futbol kamuoyuna anlatamayız, bize de müsaade etmezler demiştim. Erzurumspor nasıl Süper Lig'e yükseldiyse inşallah tekrar gelirler. Bursaspor da önemli bir şehrimiz. En kısa zamanda onları Süper Lig'de görmek istiyoruz. Ligin 20 takımla oynanacağı konusunda bir karar yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.