Hava Durumu

Özdemir: "İktidar yürüyüşümüz engellenemeyecek"

CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa İl Örgütü toplantısına yönelik basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek; “Bu saldırılar, bizim doğru bir yolda ilerlediğimizin kanıtıdır. Bilinsin ki iktidar yürüyüşümüzü kimse engelleyemeyecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özdemir: "İktidar yürüyüşümüz engellenemeyecek"
CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir CHP Bursa İl Örgütü toplantısına yönelik basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve yoğun katılımla gerçekleşen toplantıya gölge düşürülmeye çalışıldığını ifade etti.

CHP Bursa İl Örgütü olarak ‘Barışık, Çalışkan ve İktidarı Hedefleyen Parti’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Şadi Özdemir; “Bu hedeflerimiz doğrultusunda da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, yöneticisinden partilisine tüm üyeleriyle demokrasiye ve ifade özgürlüğüne sonuna kadar inanan ve bunu savunan bir partidir. Bu haklara, sadece ülke yönetiminde değil, parti içinde de sahibiz. Her bir CHP üyesinin düşüncelerini ve fikirlerini özgürce ifade edebilmesi gerektiğine inanıyoruz.  Hakaret içermediği sürece de her türlü eleştiriye açık bir yönetim anlayışı içindeyiz. İfade özgürlüğünün, demokrasinin bir gereği olduğuna ve bu değerlerle büyüyeceğine inanan bir parti olarak son günlerde basında yer alan asılsız ve taraflı bakış açısıyla yapılan haberler CHP Bursa İl Örgütü üyelerine yönelik büyük bir haksızlıktır” dedi.

İl Örgütü toplantısının büyük bir katılımla gerçekleştirildiğini ifade eden Özdemir; “Olması gerektiği gibi; söz almak isteyen, fikirlerini ve eleştirilerini paylaşmak isteyen bütün üyelerimize de konuşma imkanı tanıdık. Söz almak isteyen 41 üyemiz de kürsüden fikirlerini açıkladı. Bizim için bütün üyelerimizin düşünceleri eşit derecede önemlidir. Katılımın yoğun olması ve söz almak isteyen üye sayımızın fazla olması bizi memnun ederken beraberinde süre ile ilgili bir sorunu da getirdi. Buna rağmen söz almak isteyen bütün üyelerimiz fikirlerini ifade edebilecek kadar konuşma imkanına sahip oldu. Konuşmak isteyenlere divan tarafından, katılım göz önünde bulundurularak 3 dakika süre verilmesine rağmen, eleştiri içeren konuşmacıların sözü özellikle kesilmeyerek 5, 7 hatta 10 dakikaya yakın konuşma imkanı tanındı” diye konuştu.

“İDDİALAR GERÇEK DIŞIDIR”

Örgüt toplantısında gerçekleştiği iddia edilen gerginlikle ilgili anlatılanların gerçeği yansıtmadığının altını çizen Şadi Özdemir; “Birbirinden düşünce olarak çok farklı, binin üzerinde katılımcının olduğu bir toplantıda fikir çatışmalarının yaşanması olağandır. Bu, bizim olması gerektiğine inandığımız bir durumdur ve herkesin fikrini özgürce ifade edebildiğinin de bir kanıtıdır. Gençlik kollarından bir üyenin başka bir üyeye fiziki ya da sözlü müdahalesi söz konusu değildir. İl yönetim kurulu üyelerimizden bir kişinin gençlerden birine fiziki müdahalede bulunduğu iddiası ise tamamen gerçek dışıdır” dedi.

“Gençlik ve Kadın Kolları’nın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en büyük zenginliği ve geleceği olduğuna inanıyoruz” diyen Özdemir; “Partimize zarar vermek isteyenler tarafından kasıtlı olarak ortaya atılan hayal ürünü bu iddialar bizi yıldıramaz.  Üyelerimizle bir araya gelerek, büyük bir güç haline gelmemiz, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz birilerini rahatsız ediyor. Burada esas yazılması ve sorulması gereken AKP’nin Genel Başkanı’nın bile konuşma özgürlüğünün olmadığı bir ülkede, partimizde herkes kürsüden özgürce düşüncelerini ifade edebilmiş ve hiçbir müdahaleye uğramamıştır. İktidara yürüyüşümüzün hissedilmesi bazı çevrelerde rahatsızlık yarattığı için bu tür asılsız iddialarla saldırılar yapılmaktadır. Bu saldırılar, bizim doğru bir yolda ilerlediğimizin kanıtıdır. Bilinsin ki iktidar yürüyüşümüzü kimse engelleyemeyecek” açıklamasında bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.