Hava Durumu

Özgecan'a mezar olan vahşet minibüsü ibret anıtı oluyor...

Özgecan'a mezar olan minibüsün yeni sahibi Hatay'da şehir içi taşımacılık yapmaya başladı. Bunu öğrenen kooperatif başkanı "Yolcu taşıyamaz. Onu ibret anıtı yapacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 08:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2015 08:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özgecan'a mezar olan vahşet minibüsü ibret anıtı oluyor...
Mersin’de Özgecan Aslan'ın katledildiği minibüsün satılıp Hatay'da öğrenci taşıyacağının duyulmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Olaydan habersiz minibüsü satın alan S.K.'ya meslektaşlarından tepki geldi. Hatlarında böylesine büyük bir vahşete tanıklık eden minibüsü çalıştırmayacağını söyleyen meslektaşlarının tepkisi üzerine S.K. aracı apar topar 12 bin liraya satışa çıkardı. Minibüsü hemen alan yeni sahibi de Hatay'da şehir içi taşımacılıkta kullanmaya karar verdi. Şehir içinde yolcu taşımak için üzerine yazılar asılan minibüsün akıbeti Hatay'da geniş yankı uyandırdı. Yolcular durumdan rahatsız olunca devreye minibüsçüler kooperatifi girdi. 

Bedelini ödeyip trafikten çekelim 

Hatay Özat Kooperatifi Başkanı Suphi Yılmaz yaptığı açıklamada, "Bu aracı kooperatifimiz bünyesinde çalıştırılmayacağının bilinmesini istiyoruz. Özgecan cinayeti tüm Türkiye'yi olduğu gibi bizi de yasa boğmuştur. Böyle bir araçla kooperatifimizin anılması bile bizim için kabul edilemez" dedi. Yılmaz, "Hatay'da taşımacılık yapan kooperatiflerin ve resmi idarelerin bir araya gelerek bu aracı satın alıp, yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle kentin önemli bir noktasına ibret anıtı olarak konuşlanması gerektiğini düşünmekteyiz" dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.