Hava Durumu

Özgecan'ın katilini böyle vurmuş! İşte detaylar...

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken'in cezaevinde vurulması ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özgecan'ın katilini böyle vurmuş! İşte detaylar...
Katil zanlısı Gültekin Alan ile diğer mahkumların ve cezaevi görevlilerinin ifadelerinin alınması ve güvenlik kameralarının incelenmesiyle silahlı saldırının nasıl gerçekleştiği belirlendi.

50 yıl hükümlü olan ve 14 ay önce İzmir'den Adana'ya nakledilen 'suç makinesi' olarak bilinen Gültekin Alan'ın havalandırmaya çıkarken tuvalete gidip, olayda kullandığı tabancayı aldığı, ardından infaz koruma memurunun başına tabancayı dayayarak, baba ile oğluna evrak imzalatacağını söyleyip ölüm tehdidiyle koğuşlarının kapısını açtırdığı, ardından ikisine de kurşun yağdırdığı öğrenildi.

Gültekin Alan'ın infaz koruma memurunu rehin alması, kapıyı açtırıp Ahmet Suphi ile babası Necmettin Altındöken'i vurmasının sadece 13 saniye sürdüğü belirlendi.

Katil zanlısı Gültekin Alan'ın cinayetten sonra bir süre direnip vakit geçirdiği, sonra da silahı infaz koruma memurlarına verip teslim olduğu öğrenildi.Tabancanın cezaevine nasıl ve kim tarafından sokulduğuyla ilgili bilgiye ise henüz ulaşılamadı. Cezaevindeki soruşturma sürüyor.



1 NUMARALI ŞÜPHELİ 'SUÇ MAKİNESİ'

50 yıla hükümlü ve 10 yıldır Adana Cezaevi’nde bulunan ’suç makinası’ olarak tanınan Gültekin Alan cinayetin şüphelisi. A.G. adlı bir mahkumun da tabancanın sağlanmasıyla ilgisi bulunduğu ileri sürülüyor.

F TİPİNE TABANCA NASIL GİRDİ?
 

Katil zanlısı Gültekin Alan’ın cinayetten sonra bir süre direnip vakit geçirdiği, sonra da silahı infaz koruma memurlarına verip teslim olduğu anlaşılırken, tabancanın cezaevine nasıl ve kim tarafından sokulduğuna ilişkin kesin bir bilgiye henüz ulaşılamadı. Gültekin Alan’ın cinayeti kendi inisiyatifiyle mi işlediği, bir başka kişi tarafından azmettirilmiş olabilme ihtimali de değerlendiriliyor. Bu nedenle, cezaevi personelinin zaman zaman 2’nci kez ifadelerine başvuruluyor. Gültekin Alan'ın, olaya müdahale eden infaz koruma memurunu 2.5 saat rehin aldığı, ağır yaralanan baba ile oğlunun hastaneye sevkinin ise saldırganın tehditleri nedeniyle geciktiği ileri sürüldü. Ahmet Suphi Altındöken’in zamanında hastaneye sevkinin yapılması halinde kurtulabileceği, ancak aşırı kan kaybettiği de konuşulan iddialar arasında yer alıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.